We hebben een gezond recept met sperziebonen bedacht. Een nieuw gezond recept bedenken, vinden wij altijd erg leuk! Maar wanneer is een recept nu gezond?

Gezond is een ruim begrip, maar wij zijn van mening dat een gezond recept een zo groot mogelijke hoeveelheid aan verschillende vitamines en mineralen bevat. Daarbij bevat een gezond recept het liefst vezels, geen toegevoegd suiker en niet te veel koolhydraten. Dit gezonde recept bevat een grote hoeveelheid vitamines en mineralen door de verschillende soorten groentes: sperziebonen, mais en tomaten. De spekjes maken het recept wat zouter, zodat je zelf geen extra zout hoeft toe te voegen. Maar je kan de spekjes makkelijk weglaten voor een vegetarisch recept met sperziebonen. Wij aten eigenlijk niet zo vaak sperziebonen omdat we ze een beetje saai vonden. Maar het ligt er echt aan wat je ermee doet. Wij hadden te lang gekookte sperziebonen in ons hoofd, naast een paar aardappelen en een stukje vlees. Dit gezonde recept met sperziebonen bevat ongelofelijk veel smaak door de currypasta van Koh Tai, die overigens geen smaakversterkers bevat! Je kan deze potjes bij de Albert Heijn en de Jumbo vinden. Daarnaast combineren we de sperziebonen met andere gezonde groenten, ui, knoflook en spekjes. Een heerlijke smaakcombinatie waardoor de saaie sperziebonen ineens helemaal niet saai meer zijn. De boontjes hebben hun plek in onze keuken weer veroverd!

Gezond recept met sperziebonen

30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Sperziebonen
  • 10 kerstomaten
  • 200 gr Mais
  • 1 Ui
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 300 ml Slagroom
  • 2 el Rode currypasta
  • 1 teen Knoflook

Zo maak je het

  • Dop de boontjes, en snij de ui in halve ringen
  • Pel de knoflook en snij fijn
  • Bak de spekjes met de ui en knoflook een paar minuten in een wokpan
  • Voeg de currypasta en de sperziebonen toe en roer goed door elkaar
  • Giet de slagroom erbij en laat 10 minuten pruttelen op middel hoog vuur, zorg ervoor dat de boontjes in het sap liggen, anders blijven ze erg hard. Ze mogen wel knapperig blijven
  • Snij ondertussen de tomaatjes doormidden
  • Voeg na 10 minuten pruttelen de tomaten en mais toe en roer 2 minuten mee
Print dit recept
Recept: Hoodfgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer