Gezonde crackers van sojameel
Deze gezonde crackers van sojameel zijn makkelijk te maken. Het recept voor sojameel crackers neemt wel iets meer tijd in beslag dan je van ons gewend bent.
Het grootste gedeelte zitten de gezonde crackers in de oven en laten ze langzaam je keuken lekker ruiken. Wij kiezen voor sojameel omdat ze per 100 gram veel minder koolhydraten bevatten dan gewone tarwe meel of bloem. Bloem bevat per 100 gram bijna 70 gram koolhydraten, sojameel bevat slechts 23 gram koolhydraten per 100 gram. Daarnaast bevat sojameel geen gluten. Het kan daardoor gebruikt worden door mensen met een overgevoeligheid voor gluten of met coeliakie. Deze gezonde crackers van sojameel smaken vrij basic. De crackers zijn zonder beleg neutraal van smaak. Je kunt de gezonde crackers daardoor beleggen met alles wat je lekker vindt. We moesten even zoeken naar de juiste verhoudingen, uiteindelijk is dit gezonde recept het resultaat. We hebben nu al zin om er lekkere varianten op te verzinnen. Zo denken we dat het heerlijk is om door het beslag wat parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden te mengen. En vervolgens te beleggen met een plakje kaas en een zongedroogd tomaatje. Dat klinkt goed! ;-)
Gezonde crackers van sojameel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 100 gr Sojameel
- 20 gr Roomboter
- 2 Eieren
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Smelt de boter kort in de magnetron
- Meng alle ingrediënten in een grote kom
- Kneed er een plakkerige bal van
- Beleg de bakplaat met bakpapier en leg het deeg hierop
- Neem nog een vel bakpapier en druk dit op de deegbal
- Rol met een deegroller, of ander rond voorwerp, een zo dun mogelijke plak
- Haal het bovenste vel bakpapier weg en plaats in de oven voor 25 minuten
- Keer na 25 minuten de plak om en plaats hem terug voor nog eens 25 minuten
- Snij zodra de plak iets is afgekoeld met een mes of pizzaroller rechthoekige vormpjes
Ik weet niet wat het is, maar ik krijg mijn crackers nooit van het bakpapier af. Het bakpapier lijkt er wel in gebakken. Hoe kan ik dit voorkomen?
Bakpapier even verkreukeld tot een bal en vochtig maken onder de kraan. Goed uitknijpen en dan neerleggen op je bakplaat, voor de rest alles doen op de manier dat je normaal doet
Handige tip! Dankjewel :-)
Ik heb ze net gebakken en ze ruiken inderdaad heerlijk! Ik had genoeg voor 10 crackers maar ik vraag me af of ik wel goed genoeg uitgerold heb. Ze zijn iets gerezen tijdens het bakken en dus de volgende keer iets dunner rollen :-)