Herfstsalade met paddestoelen en hazelnoten
Deze herfstsalade met paddestoelen en hazelnoten smaakt erg goed en zit vol met vitamines en mineralen. De herfst is begonnen en gelukkig gaat dat nu gepaard met veel zon, heerlijk!
Maar als de dagen straks grauwer en korter worden is het nog belangrijker om goed voor jezelf te zorgen en gezond en gevarieerd te eten. Dit herfstsalade recept is goed voor twee personen als hoofdgerecht, maar het is ook een heerlijke salade als bijgerecht voor 4 – 5 personen. We gebruiken voor dit gezonde salade recept kastanje champignons en portobello champignons, maar gebruik gerust nog andere soorten paddestoelen! Verder gaat er een hele courgette in die we met olijfolie grillen in de grillpan. De kastanjes maken dit een herfstrecept bij uitstek, maar als je goed op de foto kijkt kan je zien dat we stiekem ook wat walnoten hebben toegevoegd. Die hadden we nog over van de bietensalade van deze week :-). Als sla gebruiken we spinazie, super gezond! Maar we weten zeker dat rucola sla ook heerlijk smaakt in dit recept, rucola heeft een pittige smaak. Tot slot hebben we nog een halve rode ui toegevoegd, Provençaalse kruiden, olijfolie, een teentje knoflook en wat witte wijnazijn voor de dressing. Bij het uitschrijven van dit recept loopt het water ons in de mond!
Herfstsalade met paddestoelen en hazelnoten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 150 gr Kastanje champignons
- 2 Portobello's
- 100 gr Spinazie
- 2 el Provençaalse kruiden - gedroogd
- 1 handje Hazelnoten
- 1/2 Rode ui
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- 6 el Olijfolie
- 1 teen Knoflook
- 3 el Olijfolie
- 5 el Witte wijnazijn
- 1 tl Provençaalse kruiden - gedroogd
Zo maak je het
- Snij de courgette in dunne plakken, bestrijk met olijfolie en 1 eetlepel Provençaalse kruiden en bak in een grillpan aan beide kanten 5 minuten (Laat afkoelen zodra ze klaar zijn)
- Snij terwijl de cougrette in de grillpan ligt de kastanje champignons in grove stukken en de portobello's in dikke plakken
- Was de spinazie en leg in een schaal
- Snij de rode ui fijn
- Bak de champignons met een beetje olijfolie en 1 eetlepel Provençaalse kruiden in een wokpan voor ongeveer 5 minuten
- Pers de knoflook fijn met een knoflookpers en mix met de ingrediënten voor de dressing
- Verdeel 1/3 van de dressing over de spinazie en strooi wat peper en een snufje zout over de spinazie
- Verdeel de courgetteplakken, champignons en ui over de spinazie
- Hak de hazelnoten grof en strooi over de salade
- Verdeel nu de rest van de dressing over de salade
Heerlijke maaltijd! Zowel met spinazie als met rucola geprobeerd, allebei heel erg lekker! Een tip alleen: als je een grote rode ui hebt gekocht zou ik aanraden daar alleen de helft van te gebruiken, anders gaat de smaak van ui wat overheersen.
De site is helemaal TOP!!! Al vele recepten geprobeerd en ook dit recept is erg lekker!!