Herfstsalade blauwe kaas en druiven
Dit is een Herfstsalade recept vol van smaak. Pittig, zoet, kruidig en romig tegelijk. We hebben gekozen voor rucola sla omdat deze slasoort lekker pittig en kruidig smaakt. Een rucola melange met bladsla smaakt vast ook erg lekker.
De blauwe druiven smaken in de herfst heerlijk zoet, wat goed combineert met de pit van rucola en blauwe kaas. De frisse dressing maakt deze heerlijke salade af. Tot slot hebben we ook pecannoten toegevoegd. Het wordt hierdoor een salade met verschillende voedingsstoffen en qua smaak maakt het dit recept helemaal compleet. Deze herfstsalade kan overal bij gegeten worden, maar past het beste bij een echt herfstrecept zoals de gegrilde pompoen. Voor dit herfstsalade recept gebruiken we blauwe kaas. Ook wel een blauwader of schimmelkaas genoemd. De kaas geeft een romige pittigheid aan de herfstsalade. Houd je niet zo van schimmelkaas gebruik dan een milde variant of kies voor geitenkaas of feta kaas.
Herfstsalade blauwe kaas en druiven
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 50 gr Rucola
- 50 gr Blauwe kaas - Danish Blue
- 50 gr Blauwe druiven - pitloos
- 30 gr Pecannoten - ongezouten
- 1/4 Rode ui
- 1 el Olijfolie
- 1/2 el Balsamicoazijn
- 1/4 tl Peper
- 1 tl Peterselie
- 1/2 tl Knoflookpoeder
Zo maak je het
- Was de rucola en verdeel over twee borden of schaaltjes
- Snijd de druiven in tweeën, de ui in halve ringen en brokkel de kaas (de blauwe kaas die wij gebruiken is nogal zacht, dan kan je de kaas beter in partjes snijden)
- Voeg de ingrediënten toe aan de herfstsalade
- Maak in een apart schaaltje de dressing en schenk over de salade
- Verdeel als laatste de pecannoten over de herfstsalade