Kip met perzik en gember
In dit kip met perzik en gember recept laten we de kip garen in een kruidenmengsel van kaneel, komijn, verse gember, koriander en gedroogde vermalen Spaanse peper.
Verder voegen we ui, verse peterselie, rozijnen en stukjes perzik toe. Dat geeft deze malse kippenbouten een heerlijk zachte, zoete kruidige smaak. Lekker kluiven en de zoete stukjes perzik oppeuzelen :-). Wij hebben dit kip met perzik recept als hoofdgerecht gegeten, 3 bouten per persoon. Maar wil je meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgen, maak er dan een frisse salade bij zoals deze komkommersalade en bijvoorbeeld knolselderijpuree. Je kan er dan met 3 – 4 personen van eten.
Heb je wel eens gekookt met verse gember? Het zijn net poppetjes zonder gezicht en ze liggen regelmatig in de supermarkt. Gember is erg gezond en bevat veel antioxidanten die je lichaam helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Je hoeft natuurlijk niet elke dag gember te eten. Maar probeer wel gevarieerd te eten. Eens een nieuwe soort groente, fruit of kruid uitproberen draagt daar goed aan bij! En af en toe iets eten wat je erg lekker vindt, maar wat niet zo gezond is, kan met een gevarieerd voedingspatroon helemaal geen kwaad.
Kip met perzik en gember
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 6 Kippenbouten
- 2 Uien
- 20 gr Gember - vers
- 2 Perzikken
- 50 gr Rozijnen
- 2 el Peterselie - vers
- 1/2 el Kaneel
- 1 klontje Roomboter
- 200 ml Water
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Kaneel
- 1/2 tl Komijn
- 1 tl Koriander - gedroogd
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl Paprikapoeder
- 1/2 tl Peper
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kippenbouten er mee in
- Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snij in stukjes
- Bak de kippenbouten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om
- Schil ondertussen de gember, snijd in kleine stukjes
- Snijd de peterselie fijn
- Voeg het water, de ui, gember, 3/4 van de peterselie en de kaneel toe aan de kip en laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan
- Voeg de blokjes perzik en rozijnen toe en laat nog even indikken zonder deksel op de pan (ongeveer 3 minuten)
- Controleer of de kip goed gaar is, door een kippenbout in te snijden met een mes
- Is de kip gaar, dan kan je aan tafel!
Ik ga het binnenkort maken, lijkt me erg lekker. Opmerking: de hoeveelheden in de lijst van ingrediënten past zich aan bij het aantal porties. De hoeveelheden van water, peterselie en kaneel in de bereidingswijze niet.
Dankjewel voor het melden. Ik heb aangepast. Eet smakelijk alvast :-)
Ik wil graag kip braden en perziken er bij doen. Dit recept komt héél dicht in de buurt van wat ik wil, maar omdat er kinderen mee-eten, durf ik niet zo goed gember te gebruiken. Kan ik het gewoon weglaten of is er dan niks meer aan?
Wauw! Dit was heerlijk! Vol van smaak en lekker mals. Zeker nog vaak maken deze!
Ik vond dit een bijzonder recept en verschrikkelijk lekker! Dit gaan we echt vaker eten.
het wordt een beetje saai maar dit recept is ook al zoooo lekker! Ik maak het komende week voor de 3de keer..
Ook bij mij ging het indikken niet zo makkelijk als beschreven staat. Het bleef waterig, zelfs na 10 minuten. Heb er uiteindelijk wat maizena aan toegevoegd.
Verder wel een heerlijk recept!
Net geprobeerd, het indikken ging wat minder vlot dan beschreven maar voor de rest kwam het goed bij elkaar. Ik heb perzik uit blik gepakt, vind dat persoonlijk lekkerder en het werkte prima. Daarnaast zou ik de volgende keer de gember bij de marinade voegen en niet in de saus. Ik vond zelf de smaak te sterk om het in stukjes bij deze saus te voegen. Bedankt weer!