Quinoa ontbijt met granaatappel
Dit quinoa ontbijt is bijzonder lekker en bijzonder voedzaam! Quinoa wordt nog niet zo lang gegeten in Nederland, maar het is een gezond en lekker alternatief voor rijst.
Als ontbijt is het ook nog niet door veel mensen ontdekt, maar het is verrassend lekker. Wel wil ik zeggen, eet quinoa met mate. En niet omdat het niet goed voor je is, maar omdat de prijs van quinoa door toenemende consumptie in het westen ongelofelijk in prijs is toegenomen in Zuid-Amerika, waar de quinoa vandaan komt. En zelfs zo erg, dat veel mensen de quinoa daar niet meer kunnen betalen. Het is heerlijk dat we van dit voedzame product kunnen genieten, maar niet te veel. Want als iedereen straks zoveel quinoa gaat eten zoals we nu rijst eten, heeft dat wellicht niet zulke goede gevolgen voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. Dus geniet, met mate. Dat klink bekend, waar heb ik dat vaker gehoord? ;-)
In dit simpele quinoa recept gebruiken we granaatappel. Een gezonde vrucht die veel mensen links laten liggen, omdat het ontleden zo’n klus lijkt. Maar dat is nu verleden tijd … men neme een mes, pollepel en een hoge schaal … Snij de granaatappel doormidden, houd een helft in de schaal en sla met de pollepel krachtig op de schil. De pitjes vallen nu uit de granaatappel, in de schaal. En het is nog leuk om te doen ook! In dit quinoa recept, waarin de quinoa 13 minuten moet koken, heb je tijd genoeg om dat eens uit te proberen. En je zult zien dat je tijd over hebt!
Behalve quinoa en granaatappel, voegen we ook amandelen toe. Een heerlijke combi, vol goede voedingsstoffen en antioxidanten.
Quinoa ontbijt met granaatappel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 100 gr Quinoa
- 200 ml Water
- 1 Granaatappel
- 40 gr Amandelen - ongezouten
Zo maak je het
- Spoel de quinoa af in een zeef
- Doe de quinoa en het water in een pan en zet op hoog vuur
- Zodra het kookt, zet je het gas laag en laat je de quinoa voor 13 minuten pruttelen
- Nu heb je tijd voor de granaatappel, snij hem doormidden
- Houd de granaatappel helft in een hoge schaal en sla met een pollepel op de schil, herhaal dit totdat alle pitjes in de schaal liggen. Gebruik geen bord, want dan zit je keuken onder de roze spetters ;-)
- Herhaal dit met de andere helft en verwijder vervolgens wat vliesjes die zijn meegekomen
- Zodra de quinoa klaar is, roer je het in de schaal door de granaatappelpitjes
- Schep het mengsel in twee schaaltjes en verdeel de amandelen er overheen