Pompoensalade met rucola | Maaltijdsalade
Een echte wintersalade, deze pompoensalade met rucola. Warme kruidige smaken, zacht zoete pompoen, romige geitenkaas en knapperige rucola.
Terwijl ik dit recept aan het schrijven ben, krijg ik er weer trek in. Alleen al door het gebruik van alle bijvoeglijk naamwoorden die zo goed bij dit recept passen ;-). Want wat was deze pompoensalade overheerlijk lekker. En ook weer erg makkelijk te bereiden natuurlijk. De pompoen moet wel even in de oven, maar veel werk heb je aan dit gerecht niet. Het recept staat zo op tafel. Tussendoor heb je alle tijd om andere dingen te doen. Of om gewoon lekker op de bank te zitten, een kaarsje aan te steken en verder te lezen in je boek terwijl de heerlijke geur van geroosterde pompoen langzaam de kamer vult. Dit recept voor pompoensalade is een volwaardige maaltijd. Een echte maaltijdsalade dus. De pompoen vult goed. Maar je kunt hem ook maken als bijgerecht door er met z’n vieren van te eten. Serveer de pompoensalade met een mooi stukje biefstuk en je hebt een prachtig gerecht voor vier personen. Naast de rucola en geitenkaas gebruiken we ook zongedroogde tomaatjes. Ze geven deze salade een klein mediterraans randje. Een bijzonder lekkere combinatie met de pompoen. We hebben in andere recepten met pompoen al veel uitgelegd waarom pompoen zo gezond voor je is. Het is bovendien een geweldige vervanger van aardappel.
Pompoensalade met rucola | Maaltijdsalade
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1,2 kg Pompoen
- 100 gr Rucola
- 150 gr Zachte geitenkaas
- 6 Zongedroogde tomaatjes
- 5 el Olijfolie
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de pompoen doormidden en schrap met een lepel de pitten en het zachte vruchtvlees eruit
- Snij de pompoen in vieren, beleg een bakplaat met bakpapier
- Giet de olijfolie over de pompoen en wrijf met je handen de olijfolie over de pompoen zodat heel de pompoen bedekt is met een dun laagje olijfolie
- Plaats in de oven voor 40 minuten
- Zodra de pompoen klaar is leg je de stukken op een bord en leg je er de rucola in
- Garneer met brokken zachte geitenkaas en plakjes zongedroogde tomaat
- Bestrooi met wat versgemalen peper en zout
Lekker! De oven wat lager zetten geeft een nog beter resultaat (in dezelfde tijd).
Ik heb mijn vingers er bijna bij opgegeten! Heerlijk recept. Je moet even geduld hebben bij de pompoen (ik ben toen gewoon begonnen aan het maken van hartige muffins :)), maar dan heb je ook wat. Jammie!
Wat een leuke en verrassende combinatie van smaken. Echt heerlijk! En het ziet er ook nog ontzettend leuk uit.