Kip wokken met courgette tomaat en gember
Kip wokken vinden wij erg lekker. Je kan er ontzettend veel variaties op bedenken. Wij wokken de kip in dit recept met courgette, tomaat, verse gember, knoflook en peterselie.
Vooral de verse gember en verse knoflook geven dit gerecht een heerlijke smaak. Een woksaus is daardoor niet nodig. Wokken is van oorsprong een uit Azië afkomstige kooktechniek, wij noemen het ook wel roerbakken. Het ontstaan ervan is een leuk verhaal. In het gedeelte van China waar wokken ontstaan is, groeiden vroeger weinig tot geen bomen. Omdat gas en elektriciteit nog niet aan de orde waren, moest er gekookt worden op hout. Maar dat was schaars. De mensen maakten daarom de pan zo dun mogelijk en rond, zodat de warmte goed en snel over de pan verdeeld kon worden. De groenten en andere ingrediënten hakten ze klein, zodat het snel gaarde. Door deze techniek toe te passen was slechts weinig hout nodig om een maaltijd te bereiden. Ontstaan uit pure noodzaak dus. Wat ze toen nog niet wisten, is dat hun manier van koken niet alleen efficiënt was maar ook erg gezond is. Door het kort verwarmen van groente blijven voedingsstoffen beter behouden.
Kip wokken met courgette tomaat en gember
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 250 gr Kipfilet
- 1 Courgette
- 3 Tomaten
- 3 cm gember - vers
- 2 tenen Knoflook
- 10 gr peterselie - vers
- Peper
- Zout
- 2 el Olijfolie
Zo maak je het
- Snij de kipfilet, courgette en tomaat in kleine blokjes
- Schil de gember en pel de knoflook, hak zo fijn mogelijk
- Bewaar de ingrediënten apart
- Plaats een wokpan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe
- Bak hierin de kip totdat deze lichtbruin wordt
- Voeg de courgette, de gember en de knoflook toe en wok voor 3-4 minuten
- Hak ondertussen de peterselie grof en schep het samen met de tomaat door de inhoud van de pan
- Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout
Super lekker!! Zalig genoten heb er penne bij geserveerd !
Heerlijk recept, zelfs zonder gember (lust mijn vrouw niet) , naast droge rijst met boter en suiker, misschien iets minder gezond maar wij vonden het heerlijk !
Hey!! Ik vind jullie site echt geweldig. Ik ga dit recept nu proberen!
Lekker en gezond…
Ik ga het morgen proberen
Eet smakelijk alvast!
Ik heb mijn suiker een beetje aan de hoge kant dus dit recept helpt me zeker om het weer op pijl te krijgen en te behouden dit ga ik vandaag proberen<bedankt.