Geroosterde pompoen met mozzarella | gezonde snack
Wil je een gezonde snack serveren op een feestje, dan zijn deze geroosterde pompoen blokjes met mozzarella een aanrader.
We hebben al eens gegrilde pompoen gemaakt uit de oven met rozemarijn en knoflook, echt heerlijk. Maar in kleinere porties is gegrilde of geroosterde pompoen ook heel erg lekker als snack. Het is niet ingewikkeld om te maken, maar je verrast iedereen wel met iets heel anders dan het blokje kaas of worst of de toastjes. Bijkomend voordeel is dat je met deze groente snack een gezonde snack serveert. Ook fijn voor je gasten die op de gezonde tour zijn en gebak en chips moeten afslaan.
Geroosterde pompoen is niet moeilijk om te maken, zeker niet met dit eenvoudige recept. De enige truc is het snijden van de pompoen. Doe je dat voor het eerst dan kom je erachter dat een pompoen nogal hard kan zijn. Gebruik een snijplank en een stevig mes om de pompoen door tweeën te snijden. Verwijder de pitten met een lepel en leg de helft vervolgens met de schil naar beneden. Hoe kleiner het stukje pompoen, hoe makkelijker het snijwerk. Voor je het weet ben je klaar en begint je huis al heerlijke te ruiken naar de geroosterde pompoen stukjes!
In dit recept gebruiken we Italiaanse kruiden, maar je kan natuurlijk ook rozemarijn gebruiken.
Geroosterde pompoen met mozzarella | gezonde snack
Dit heb je nodig
- 1 Pompoen
- 150 gr Mozzarella
- 2 tenen Knoflook
- 4 el Olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Was de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten met een lepel
- Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm, dit gaat het makkelijkst met de schil naar onderen
- Leg blokjes in een ovenschaal en voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe, schep goed door elkaar
- Leg de pompoenblokjes in de oven voor 30 minuten, schep halverwege even om
- Snij de mozzarella in plakjes en vervolgens in stukjes ter grootte van de pompoenblokjes
- Leg de pompoenblokjes op een schaal met de schil naar onderen, leg er een plakje mozzarella op en steek er een prikker in
- Strooi nog wat Italiaanse kruiden over de blokjes
- Snacken maar!