Hartige muffins, eigenlijk zijn het gewoon mini broodjes bomvol smaak, maar dan van amandelmeel én koolhydraatarm. Een heerlijke aanvulling op je lunch, als tussendoortje of bij een high tea! De basis van deze hartige muffins is amandelmeel. De smaakmakers zijn paprika, olijven, Spaanse peper (gedroogd) en knoflook. Een mediterraanse muffin :-)

Eigenlijk kan je met het basisrecept voor deze muffins, bestaande uit de amandelmeel, eieren, roomboter, een snufje bakpoeder en zout eindeloos variëren. Voeg minimaal 2 ingrediënten toe en kies minimaal 1 smaakmaker, kruid of specerij. De ingrediënten in deze muffin zijn de paprika en olijven en als smaakmaker verse knoflook en gedroogde Spaanse peper. Het is het lekkerst als een van je ingrediënten een beetje vocht bevat of nattig is, dit maakt de muffin smeuïg. Bij ons is dat de paprika, maar je kan ook denken aan een beetje zelf gemaakte pesto of zongedroogde tomaatjes op oliebasis. Tot slot doet een beetje geraspte kaas het ook altijd goed zoals in dit muffin recept met oude kaas en zongedroogde tomaten.

Dit recept is goed voor ongeveer 6 muffins. We zijn benieuwd naar jullie hartige muffin variaties!

Hartige muffins met paprika en olijven

Muffins hoeven niet altijd zoet te zijn, deze hartige muffins zijn heerlijk
10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Amandelmeel
  • 3 Eieren
  • 20 gr Roomboter
  • 1 tl Bakpoeder
  • 12 Olijven - zwarte
  • 1 rode paprika
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Spaanse peper - gedroogd
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een muffinblik in, wij leggen kleine rondjes bakpapier op de bodem van de muffinvormpjes, maar je kan natuurlijk ook papieren vormpjes gebruiken
  • Snij de olijven in kleine stukjes
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes
  • Snij de knoflook fijn
  • Meng amandelmeel, de eieren, roomboter, bakpoeder en Spaanse peper in een kom
  • Schep de olijven, paprika en knoflook erdoor en meng goed
  • Verdeel het beslag over 6 muffins in het muffinblik
  • Laat de muffins en 20 - 25 minuten helemaal gaar worden
  • De muffins zijn warm en afgekoeld erg lekker, je kan ze bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast
Print dit recept
Recept: Muffins
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer