Gevulde courgette met mozzarella en ansjovis
Courgette leent zich erg goed voor een vulling. Je krijgt het vruchtvlees er makkelijk uit met een lepel en de schil is stevig genoeg om daarbij niet te sneuvelen. Courgette kan je rauw eten. Je kan dus kiezen of je de courgette knapperig houdt of zacht en sappig laat worden.
Dit is ons derde recept met gevulde courgette. We maakten als eens gevulde courgette met gehakt, paprika, champignons en oude kaas, en gevulde bolcourgette met tomaten, bosui, spekjes, ei en Spaanse peper. Een courgette gevuld met gehakt is een echte klassieker. In dit gevulde courgette recept gebruiken we ansjovis, lekker zoutig en weer eens iets anders! Het is een recept geboren uit restjes. We moesten boodschappen doen en hadden nog één courgette. die vroeg erom om gevuld te worden! Er gaan naast ansjovis en mozzarella zongedroogde tomaatjes, olijven, knoflook, peper, pastasaus, chilipeper en Italiaanse kruiden in. Bovenop de vulling strooien we nog wat geraspte kaas. All deze ingrediënten zijn wat langer houdbaar en hebben we meestal wel in huis. Wil je de pastasaus voor dit recept zelf maken? Kijk dan hier voor een recept.
Wat maakt een courgette gezond
De courgette leent zijn naam aan het Franse woord ‘courge’ dat ‘merg’ betekent. De courgette is familie van de, hoe kan het ook anders, komkommer ;-) Courgette is rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Daarnaast bevat het de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, zink en jodium. Een courgette bevat per 100 gram slechts 29 calorieën, 2 gram plantaardig eiwit, 5 gram koolhydraten, 0,6 gram vezels en bestaat voor 92% uit water.
In dit recept vullen we courgette met ansjovis en olijven die zorgen voor de goede vetten.
Gevulde courgette met mozzarella en ansjovis
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Courgettes
- 250 gr Mozzarella
- 16 Groene olijven
- 8 Zongedroogde tomaatjes
- 4 Ansjovisfilets - uit blik
- 4 el Pastasaus
- 2 tenen Knoflook
- 1 tl Chilipeper
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 el Geraspte kaas
- 1 snuf Peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
- Stop het vruchtvlees in een kom en leg de courgettes in een ovenschaal
- Snij de mozzarella in blokjes, de ansjovis, olijven en tomaatjes in kleine stukjes en snij de knoflook fijn
- Meng nu de gesneden ingrediënten samen met de kruiden en de pastasaus door het vruchtvlees van de courgettes
- Vul de halve courgettes met de vulling, het worden bergjes op de courgette
- Strooi de geraspte kaas er overheen, maak af met nog een klein beetje Italiaanse kruiden
- Leg de courgettes 20 minuten in de oven
- Smullen maar :-)
Heerlijk. Courgette was nog wat stevig, maar dat vond ik niet erg. Ga het zeker nog eens maken.
Het is echt heel lekker. En gemakkelijk.
Maar mijn courgettes waren vermoedelijk nog niet rijp genoeg, want ze bleven te stevig na de bereiding in de oven. Het bootje bedoel ik.
Toch vind ik het 4,5 sterren waard.
Lekker!