Een heerlijk koolhydraatarm recept voor op de paastafel. Voor deze ei muffins gebruiken we Boursin Knoflook & Fijne kruiden, gerookte zalmfilet en natuurlijk eieren.

De Boursin maakt dit recept helemaal af. De fijne smaak van knoflook en kruiden zorgt voor een extra lekkere smaak. Het recept is koolhydraatarm en bevat veel goede voedingsstoffen uit de ei en de zalm. Voor dit recept gebruiken we 80 gram Boursin, je hebt dus nog wat over. Leg dit ook gezellig op tafel met een mesje erbij. Boursin Knoflook & Fijne kruiden is bijvoorbeeld ook erg lekker op een plakje komkommer.

Het recept is super simpel om te maken. Je hebt alleen een oven nodig en het liefst een flexibele muffinvorm van silicone (die plakken niet). Met een harde bakvorm kan het ook, vet hem dan wel goed in met boter en wip de muffins als ze gaar zijn er uit met een mesje.

Deze ingrediƫnten heb je nodig:

ei muffins met zalm

En zo zien de ei muffins eruit voordat ze de oven in gaan:

Boursin-04

Ei muffins met zalm en Boursin | koolhydraatarm

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 10 eieren
  • 80 gr Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • 200 gr Gerookte zalmfilet
  • 1 tl Peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Breek de eieren boven een grote kom en klop ze los
  • Brokkel de Boursin Knoflook & Fijne kruiden boven de eieren
  • Snij de zalmfilet in grove stukjes
  • Voeg de zalm samen met de peper toe aan het ei-mengsel en roer alles goed door elkaar
  • Schenk met een soeplepel het ei-mengsel in de vormpjes tot circa 1 cm onder de rand
  • Plaats ze voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  • Zodra de muffins klaar zijn, kiep je de silicone vorm om en de muffins rollen eruit (gebruik wel ovenwanten)
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Betaald artikel