Fruit op de barbecue raar? Niet met gegrilde ananas! Wil je je zomerse BBQ afsluiten met een lekker, gezond en simpel dessert? Snijd dan een ananas in lange partjes en leg ze op de barbecue. Even grillen en je hebt een lekker en verrassend toetje.

Als verfrissend tussendoortje is deze gegrilde ananas ook erg lekker, maar je kan de ananas het beste aan het eind van de avond op de barbecue leggenĀ De barbecue is dan minder heet waardoor de ananas niet snel verbrandt. Ook krijgt de ananas zo een heerlijk rokerig bbq-smaakje.

Door het grillen smaakt de ananas nog iets zoeter. Suiker of stroop toevoegen is dus echt overbodig.
Ananas is een gezonde vrucht, het bevat veel vitamines, mineralen en vezels. Vezels zijn goed voor je spiijsvertering, dat maakt gegrilde ananas een extra goede afsluiter van een heerlijke barbecue.

Maak je barbecue compleet met nog meer voedzame en snelle barbecuerecepten.

Gegrilde ananas van de BBQ | Gezond BBQ recept

Fruit van de BBQ is zooo lekker! In het zonnetje genieten van dit healthy recept
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Ananas - vers

Zo maak je het

  • Verwijder de kroon van de ananas en snij de ananas in vieren
  • Snij de schil van de ananas en verwijder de kern
  • Snij de parten in de lengte in vieren
  • Leg de warme ananas op de bbq en draai de stukken om totdat ze lichtbruin en warm zijn, direct opeten!

Tip

Vul een schaaltje met een laagje halfvolle yoghurt en dip daar de warme stukjes ananas in, lekker verfrissend!
Print dit recept
Recept: Barbecue
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven