Kipsalade met blauwe druiven en kerrie
Kipsalade, de naam zegt het al, is een salade met kip! Deze verrukkelijke kipsalade vullen we met zoete blauwe druiven, stevige zoete appel (een Fuji of Pink Lady) en walnoten. De dressing van yoghurt en kerrie maakt deze kipsalade tot een heerlijk geheel.
Het is een hoofdgerecht voor 2 personen, want het vult behoorlijk! Maar je kan de porties natuurlijk ook iets kleiner maken en deze kipsalade met blauwe druiven als lunch eten. Wij hebben pitloze blauwe druiven gebruikt, omdat we die toevallig zagen liggen in de supermarkt. Ze waren zalig zoet! Blauwe druiven bevatten veel vitamine C, vitamine K, kalium, calcium, magnesium, mangaan en fosfor. Tevens zit er in de blauwe druif resveratol, een kankerbestrijdende stof. Druiven bevatten ook ontzettend veel anti-oxidanten. Het is dus geen straf om lekker te snoepen van blauwe druiven. Was je druiven wel goed voordat je ze eet om zo veel mogelijk pesticiden te verwijderen. Of nog beter: koop biologische druiven.
Kipsalade is gezond
Behalve de gezonde stofjes uit de blauwe druiven, maken de eiwitten uit de kipfilet, de vele gezonde stoffen uit de walnoten (walnoten hebben de claim de allergezondste noten te zijn!) en niet te vergeten de kruiden, deze kipsalade erg voedzame en complete maaltijd. Na het eten van deze kipsalade met blauwe druiven en kerrie kan je er wel even tegenaan. Misschien ga je nog lekker een rondje hardlopen buiten of nog even naar de sportschool? Een avondwandeling kan natuurlijk ook, als het een zwoele zomeravond is :-)
Kipsalade met blauwe druiven en kerrie
Dit heb je nodig
- 275 gr Kipfilet
- 50 gr Sla
- 1 Ui
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- Olijfolie
- 1 Appel
- 150 gr Blauwe druiven
- 50 gr Walnoten
- 3 gr peterselie - vers
- 4 el Yoghurt - volle
- 1 tl Kerriepoeder
- 1/2 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Gemberpoeder
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in blokjes en de ui in ringen
- Bak de kipfilet met de ui, wat peper en zout en een beetje olijfolie lichtbruin in een pan
- Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes
- Was de druiven en hak de walnoten in grove stukken
- Was en snijd de sla en verdeel de sla over 2 borden
- Meng de kipfilet en uit met de appel, druiven en walnoten en schep dit bovenop de sla
- Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel de dressing over de salade
- Snij de peterselie fijn en strooi over de salade
Mijn excuses…..voor herhaling
Heerlijk deze salade!! Ik heb het een beetje naar mijn smaak aangepast v; gerookte kipfilet, een kleine rode ui én blokjes old Amsterdam toegevoegd. Het is zeker voir healing vatbaar! !!
Lijkt me heerlijk…ben dol op alle ingrediënten die erin zitten…ga ik zeker maken….bedankt!