We hebben een tomatentaart gemaakt! Het is een hartige taart met Roma tomaten (die zijn lekker stevig), courgette, ui, feta, knoflook, groene pesto en tijm. Je hoeft de courgette niet van te voren te bakken.

Courgette kan je rauw eten en door het vocht uit de tomaten wordt de courgette toch een beetje zacht in de oven. De groene pesto geeft deze tomatentaart extra smaak. Heb jij de smaak goed te pakken, dan kan je de pesto ook zelf maken. Dat is helemaal niet ingewikkeld, het recept vind je hier.

Tomaten zijn erg gezond voor je! En dat maakt deze tomatentaart tezamen met de andere mooie en voedzame ingrediënten tot een voedzame maaltijd. Én vegetarisch, want er gaat geen vlees of vis in deze tomatentaart. Tomaten bevatten het anti-oxidant lycopeen, dat je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Als je tomaat verwarmt, komt er nog meer lycopeen vrij. De tomaten worden dus nog gezonder (en zoeter) in deze tomatentaart. Tomaten bevatten naast verschillende vitamines en mineralen ook caroteen, wat je beschermt tegen uv straling.

Tomatentaart

Een taart maar dan van tomaat. Een lekker recept met Italiaans tintje
10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 8 Roma tomaten - grote
  • 1 Courgette
  • 1 Ui
  • 250 gr Feta
  • 2 Eieren
  • 2 el Groene pesto
  • 1 teen Knoflook
  • 1/2 Tijm
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de courgette en de tomaten in plakken van ongeveer 1/2 cm dik
  • Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn
  • Meng de eieren met de pesto, de knoflook, de tijm en een beetje zout in een schaaltje
  • Beleg een ovenschaal met de helft van de tomaat en daar bovenop de helft van de courgette
  • Strooi de helft van de ui hierover en verkruimel de helft van de feta
  • leg nu de rest van de courgette in de ovenschaal, daarna de rest van de tomaten en de uien
  • Giet het eimengsel er overheen en verkruimel als laatst de rest van de feta over de tomatentaart
  • Plaats de schaal voor 20 minuten in de oven

Tip

Gebruik een ronde ovenschaal of een ronde bakvorm van silicone voor een echt 'taart idee'. Een springvorm is minder handig, de sappen van de tomaat kunnen dan door de naden heen gaan lekken.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 3
Door: Jennifer