Salade van gerookte zalm en bosbessen
Deze salade van gerookte zalm en bosbessen is echt zalig! We maken en eten vaak salades, zeker zes keer per week. Op doordeweekse dagen wisselen we standaard combinaties met elkaar af: avocado met paprika en ei, avocado met bieten en geitenkaas, komkommer met tomaat, olijven en feta … en ga zo maar door.
Zo nu en dan nemen we de tijd om nieuwe combinaties te verzinnen. Vooral in het weekend en natuurlijk voor op ons blog. En deze combinatie: salade van gerookte zalm en bosbessen, is echt super lekker. De combinatie van zoet fruit en zoute vis is gewoon yummie! Een frisse kaas (mozzarella), wat pijnboompitjes voor een bite en het frisse kruid basilicum maken deze salade van gerookte zalm helemaal af. We voegen nog een simpele dressing toe van olijfolie, citroensap en peper en zout. Niet te veel, want dat is zonde van de pure smaken in deze salade van gerookte zalm.
Als sla-soort hebben we gekozen voor onze favoriet: rucola! Maar gebruik gerust een andere sla-soort die jij lekker vindt. Deze salade van gerookte zalm en bosbessen neem je ook makkelijk mee naar je werk: leg ’s ochtends wat sla, een portie gerookte zalm en mozzarella in een plastic zakje, wat pijnboompitjes, basilicumblaadjes en bosbessen in een lunchtrommel en maak de salade op je werk. De dressing kan je thuis in een goed afsluitbaar bakje maken, maar een flesje olijfolie en een peper- en zoutmolen op je werk laten staan, is ook super handig. Wij vinden het altijd leuk om een salade op ons werk in elkaar te zetten. Collega’s kijken toch altijd wat je nu weer aan het maken bent en ja, het ziet er echt heerlijk uit! Wat een luxe, krijg je dan te horen. Inderdaad, je lichaam wordt gevoed met heerlijke luxe: een flinke portie aan verschillende vitamines en mineralen. Reken maar dat je ’s middags weer gefocust aan de slag kunt met zo’n lekker gevuld maagje.
Salade van gerookte zalm en bosbessen
Dit heb je nodig
- 40 gr Rucola
- 200 gr Gerookte zalmfilet
- 125 gr Mozzarella
- 10 gr Pijnboompitten
- 125 gr Bosbessen
- 3 gr basilicum - vers
- 3 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- 1 snuf Peper
- 1 snuf Zout
Zo maak je het
- Was de rucola en verdeel over 2 borden (of 1 groot bord)
- Drapeer de plakken gerookte zalm over de rucola
- Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de salade
- Was de bosbessen en strooi ze samen met de pijnboompitten over de salade
- Snijd de basilicum in reepjes en verdeel ook over de salade
- Meng tot slot de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel dit over de salade
deze salade is geweldig! ik heb onlangs ook jullie boek gekregen. Daar staan ook zulke lekkere salades in!
Deze is echt onwijs lekker!!!! Die combinatie van zoutige zalm met frisse bosbessen, briljant! We hebben gesmuld.
Ik ben niet zo dol op mozarella, ik had zelfs buffelmozarella gehaald, maar die laat ik volgende keer gewoon weg.
Verder…. hmmmmmmmmm
Heerlijk, en echt supersnel klaar! Ook makkelijk om in een bakje mee te nemen.
Deze salade als voorgerecht gegeten met de pompoen met mozzarella als hoofdgerecht er achteraan.
De salade smaakte heerlijk, zeker een aanrader. Samen was het een voedzame heerlijke maaltijd.
Ik zal deze maaltijd zeker vaker maken.
Lekker, als maaltijd salade gegeten met een dubbele hoeveelheid zalm en mozzarella.