Pittige sla wrap
Iedereen kent de wrap wel, de platte pannenkoek die je kunt vullen met van alles en vervolgens oprolt en opeet, bij voorkeur met je handen. Wij hebben ons laten inspireren door de wrap, wat eigenlijk gewoon ‘inpakken’ (wrappen) betekent. Het resultaat is deze pittige sla wrap: een wrap van knapperige ijsbergsla!
Je kunt wraps kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar die zijn gemaakt van (tarwe)bloem en bevatten vaak vele andere onbekende ingrediënten. En die krijgen we liever niet binnen. Dit pittige sla wrap recept is een gezonde variant op de standaard wrap en bovendien super simpel: je hoeft alleen maar de buitenste bladeren van een krop ijsbergsla te wassen en klaar te leggen. Met een satéprikker houd je de wrap dicht nadat je hem gevouwen hebt. Met een kleinere hoeveelheid in de wrap kun je hem ook helemaal inpakken. Wij hebben lekker veel vulling gemaakt bij deze sla wraps, dus de inhoud ligt er half uit (zie de foto), dan zijn een mes en vork toch wel handig om de sla wrap naar binnen te werken.
De vulling voor deze sla wrap maken we van kipfilet, rode ui, rode kidneybonen, mais en rode paprika en we maken een pittig yoghurt sausje met sambal. Een sla wrap met een Mexicaans tintje! Wil je de sambal zelf maken, bekijk dan hier het recept.
Pittige sla wrap
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 300 gr Rode kidneybonen - 300 gram
- 250 gr Kipfilet
- Olijfolie
- 1 Rode paprika
- 1 Rode ui
- 4 bladen Ijsbergsla
- 100 gr Mais
- 1 Banaan
- 2 Satéprikkers
- 4 el Yoghurt - volle
- 1 tl Sambal
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Snijd de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen
- Bak de kipfilet met een beetje olijfolie en voeg na 2 minuten de paprika en de ui toe, bak nog 3 minuten, totdat de kipfilet gaar is
- Was ondertussen de sla en leg op op elk bord 2 blaadjes sla op elkaar
- Zet het vuur uit en roer de rode kidneybonen en de mais er doorheen
- Snijd de banaan in plakjes en voeg deze ook toe
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Schep het kipmengsel op de slablaadjes, druppel de dressing er overheen en vouw de sla dicht, zet vast met een satéprikker
Als wrap eten is eigenlijk niet te doen. Bij mij wordt de sla veel te slap en alles stort in elkaar bij de eerste hap. Als het überhaupt al lukt om mooie hele bladen van de krop af te pellen.
Maar de salade op zich zelf is heerlijk! Lekker pittig door de dressing en zoet van de mais. Ik heb de banaan achterwege gelaten. En de ijsbergsla uiteindelijk in reepjes gesneden en er doorheen gehusseld ;-)