Toen we laatst gezonde friet van pastinaak hadden gemaakt (erg lekker!), had ik nog pastinaak over. En als ik groente over heb, dan belandt dat meestal in een soep! Pastinaak-wortelsoep dit keer. 

Soep van pastinaak

De pastinaak is een beetje een vergeten groente. En dat terwijl deze witte wortel niet alleen een bijzonder lekkere smaak heeft, een beetje zoetig zelfs, maar ook nog eens hartstikke gezond is! Pastinaak bevat veel vitamines en mineralen, foliumzuur en lekker veel vezels. We combineren de pastinaak in deze pastinaaksoep met wortelen. We gebruiken niet te veel water, waardoor de soep een beetje dik is. De pastinaak-wortelsoep is zoet doordat beide groenten een zoete smaak hebben die warm nog beter tot hun recht komen. Maar we voegen ook een Spaanse peper toe: pit! En dat zorgt voor een goede balans in dit pastinaak recept. Verder gebruiken we ook nog een beetje crème fraîche en koriander. Oja en een uitje en teentje knoflook natuurlijk. Oe la laaaa ik waarschuw je vast: pastinaak is straks geen onbekende groente meer voor wie deze perfect gelukte pastinaak-wortelsoep heeft geproefd! :-)

Als hoofdgerecht is dit pastinaak-wortelsoep recept goed voor 2 personen, als voorgerecht kun je er met 4-5 personen van eten. Eet smakelijk!

Pastinaak-wortelsoep

10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Uien
  • 1 Spaanse peper
  • 1 klontje Roomboter
  • 400 gr Pastinaak
  • 400 gr Wortel
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 l Water
  • 1 el Bouillonpoeder
  • 3 el Crème fraîche
  • 2 el koriander - vers

Zo maak je het

  • Snipper de ui
  • Snijd de peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn
  • Was de pastinaak en wortelen en snijd ze in blokjes
  • Bak de ui en de Spaanse peper 3 minuten in een klontje roomboter in de soeppan
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn
  • Voeg de pastinaak, wortel en knoflook toe aan de ui en peper en bak dit 5 minuten mee
  • Snijd ondertussen de koriander in stukjes
  • Doe nu het water en de bouillon in de pan en kook de soep 10 minuten, totdat de pastinaak en wortel gaar zijn
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • Schep de soep in een soepkom, lepel er een bolletje crème fraîche bovenop en strooi er een beetje koriander overheen
  • Genieten maar!
Print dit recept
Recept: Avondeten, Soep
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer