Gegrilde venkel
Venkel is een heerlijke naar anijs geurende groente die door zijn neutrale smaak met veel soorten vlees en vis gecombineerd kan worden. Door de venkel te grillen in de oven blijven zijn voedingsstoffen optimaal behouden en smaakt hij lekker sappig. Venkel bevat bovendien veel vitaminen en mineralen en weinigĀ calorieĆ«n. Venkel, gewoon weer eens wat anders.
Gegrilde venkel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 knollen Venkel
- 2 el Olijfolie
- Vers gemalen peper - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Was de venkel, snijd de stelen eraf en pel de dikke ringen los
- Breek de ringen in grove stukken en leg in een ovenschaal
- Voeg de olijfolie toe en hussel door elkaar
- Zet in de oven voor 25-30 minuten, de venkel moet aan de randen bruin kleuren
- Maal de verse peper over de venkel
Print dit recept
Porties: 2
Ik heb vandaag de venkel gemaakt maar dan ietsje anders. De venkel zoals jullie hem beschrijven en daarbij heb ik broccoli gekookt en na de 20 minuten dat de venkel in de oven stond heb ik de bijna gare broccoli er bovenop gelegd, een sausje gemaakt van cremefraiche gemengd met oude geraspte kaas en peper en een beetje sweetchillisauce er door. En dat bovenop de venkel en broccoli in de oven..heerlijk.