Healthy Crispy Christmas Cookies
Wat zijn ze leuk geworden, onze healthy crispy christmas cookiesĀ :-) Een simpel recept voor lekkere koekjes zonder suiker toe te voegen! We gebruiken voor het beslag havermout, banaan, koekkruiden en gebroken lijnzaad en om de kerstkoekjes te versieren gebruiken we een klein beetje pure chocolade (85%) en geraspte kokos. Het resultaat is erg lekker en het ziet er feestelijk uit, vind je ook niet? Perfect voor een healthy christmas!
Met het beslag kun je ongeveer 10 kerstkoekjes maken. De sterren maak je met een stervormpje (te koop bij de Xenos), maar dit gaat iets anders dan met normaal beslag, omdat het een nogal plakkerig beslag is. Heb je geen zin in het uitsteken ervan, dan kun je ook voor extra gemak gaan en er ronde koekjes van maken: gewoon een bolletje op de bakplaat en het beslag met de achterkant van een lepel aandrukken en in een rondje vormen. Vervolgens kun je met gesmolten chocolade leuke gezichtjes maken! :-) Plak 2 ronde koekjes aan elkaar en met de geraspte kokos erbij lijken het net sneeuwpoppen. Alleen nog 3 zwarte chocolade stippen op zijn buik als knopen!
Zelf Ā gezonde en verantwoorde koekjes maken is hartstikke leuk, maar de standaard koekrecepten bestaan vaak uit meel, boter en veel suiker. Wij vinden dat dat beter moet kunnen! We proberen voor onze receptenĀ pure ingrediĆ«ntenĀ te kiezen die iets toevoegen en goede voedingsstoffen bevatten. We voegen nooit geraffineerde suiker toe, maar kiezen bijvoorbeeld voor banaan: een stuk fruit, met weliswaar fruitsuikers, maar ook met vitamines en vezels. Het geeft je koekje dus wel een zoete smaak, maar het voegt ook echt iets toe! We hopen dat we mensen met deze recepten inspireren om verantwoorde keuzes te maken in de keuken, want het doet je lichaam en je geest veel goeds!
Healthy Crispy Christmas Cookies
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 Banaan - rijpe
- 50 gr Havermout
- 1 el Gebroken lijnzaad
- 1 tl Koekkruiden
- 15 gr Pure chocolade - 85%
- 1 el Geraspte kokos
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prak de banaan met een vork of vermaal met een staafmixer
- Schep de havermout, lijnzaad en koekkruiden er doorheen en mix goed tot een plakkerig deeg
- Voor de sterren: bedek een bakplaat met bakpapier, leg het beslag in de linkerbovenhoek van je bakplaat en strijk het beslag met de achterkant van een lepel uit tot maximaal een halve centimeter dik
- Druk met een stervorm een ster in het beslag en duw met een bot mes het beslag eromheen voorzichtig weg, zodat je ster vrij ligt, en herhaal dit tot je eerste laag deeg op is
- Herhaal dit nu nog drie keer in de andere drie hoeken van je bakplaat
- Je hebt nu nog een klein beetje beslag over, maak er rondjes van: schep het deeg op de bakplaat, druk plat met de achterkant van je lepel en maak er een rondje van
- Smelt de pure chocolade in een steelpan op het vuur - dit gaat heel snel
- Haal de achterkant van een theelepel door de gesmolten chocolade en treek streepjes chocolade over de sterren
- Strooi nu de geraspte kokos over de kerstkoekjes
- Plaats de kerstkoekjes ongeveer 20 minuten in de oven