Babyhapje | Pastinaak, wortel en gehakt
Het is tijd voor een babyhapje! Is je kleintje toe aan vlees? Maak dan eens dit lekkere babyrecept van pastinaak, wortel en gehakt. Een heerlijke en gezonde combinatie waar je baby van zal smullen.
De tijd dat je apart moet koken voor je baby, duurt maar kort. Zodra je baby 12 maanden oud is, kan hij met de (gezonde) pot mee-eten. Maar die periode daarvoor, waarin hij langzaam went aan vast voedsel en steeds meer ‘normaal’ eet, van een maand of 6 tot 12, is meestal hechtisch. Dan is het super fijn als je een paar receptjes hebt waarmee je mee kunt afwisselen. Dit babyhapje van pastinaak, wortel en gehakt is zo’n fijn recept. Het is snel gemaakt en je hebt dan in een keer vijf porties. Dit babyhapje is geschikt vanaf 8 maanden.
Ga je voor je baby koken? Kies dan voor biologische groenten en biologisch vlees.
Voeg geen zout toe! De nieren van baby’s kunnen nog niet veel zout aan. Krijgen ze te veel zout binnen, dan kunnen ze op latere leeftijd last krijgen van hun nieren.
Otis is gek op dit babyhapje van pastinaak, wortel en gehakt!
Pastinaak met wortel en gehakt
Dit heb je nodig
- 1 sjalot
- 400 gr winterpeen
- 400 gr pastinaak
- olijfolie - om in te bakken
- 100 gr gehakt - biologisch
Zo maak je het
- snipper de sjalot, rasp de peen en snijd het vruchtvlees in blokjes
- schil de pastinaak en snijd het vruchtvlees in blokjes
- kook de pastinaak en de peen in een pan met water in zo'n 10 minuten gaar
- fruit de sjalot in een klein beetje olijfolie, voeg daarna het gehakt toe, bak dit rul en goed gaar
- doe alle ingrediënten bij elkaar en prak of maal dit met een staafmixer