Bimi met citroen-knoflookolie en amandelschaafsel
Een supersimpel en lekker bijgerecht: gegrilde bimi met citroen en knoflook. Bimi, ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd, heeft een langere steel dan de bekende broccoli. Deze mooie groene groente is daardoor sneller gaar. Bereid bimi in de oven op de heteluchtstand voor een lekker knapperig resultaat en maak dit bijgerechtje helemaal af met een citroen-knoflookolie en amandelschaafsel. Laten we meer groente eten!
Wil je wel eens wat anders bij het kerstdiner serveren dan de standaard haricots verts omwikkeld met spek, pomme d’uchesse of stoofperen? Maak dan gegrilde bimi met citroen-knoflookolie! Supersimpel, gezond en lekker. Je kunt de bimi in de oven bereiden, maar ook in de air-fryer. Let erop dat je olijfolie toevoegt en dat je de groente niet te lang grilt, want als de bimi een beetje verbrandt, verpest dat de smaak. En die smaak is zoooo lekker als ze perfect knapperig en gaar zijn! Vooral de combinatie met frisse citrus en de hartige tonen van knoflook is heerlijk.
Naast de heerlijke textuur die de amandelen toevoegen, brengen ze ook een subtiele nootachtige smaak met zich mee. Dit geeft niet alleen een feestelijke uitstraling aan het gerecht, maar levert ook gezonde vetten en een extra crunch.
Bimi of broccoli?
Stel dat je helemaal enthousiast in de winkel loopt, een dag voor kerst, en tot de conclusie komt dat er geen bimi te koop is? Geen ramp, dan gebruik je gewone broccoli. Dat kan ook, alleen heeft broccoli een iets langere gaartijd. Ga dan voor 180 graden en gaar de broccoli 20 minuten in de oven. De citroen-knoflookolie is er net zo lekker bij. En tot slot kun je de amandelschaafsel (want soms best prijzig) ook vervangen door gehakte amandelen.
Heb jij je kerstdiner al compleet? Wat dacht je van deze heerlijke zoete spruitjes uit de oven of deze zoete aardappel uit de oven met verse pesto.
Bimi met citroen-knoflookolie en amandelschaafsel
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 200 gr bimi
- 2 el olijfolie
- 2 el amandelschaafsel
- ½ citroen
- 1 teen knoflook
- 2 el extra vergine olijfolie
- snuf zeezout
Zo maak je het
- Verdeel de olijfolie over de bimi en voeg een beetje zeezout toe
- Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht (of gebruik een airfryer op 150 graden)
- Gril de bimi in 15-20 minuten knapperig, schep na 10 min even om
- Maak intussen de dressing: pel de knoflook en snijd hem fijn, pers het sap van de citroen uit en meng met de extra vergine olijfolie, de knoflook en wat zeezout, zet apart
- Rooster de amandelschaafsels in een droge pan, totdat de aroma's vrijkomen en de schaafsels lichtbruin zijn
- Doe de geroosterde bimi op een bord, giet de dressing eroverheen en maak af met het geroosterde amandelschaafsel