Bloemkoolpuree
Puree van bloemkool. Het is zo eenvoudig als het klinkt. En het is ook nog eens super lekker! Helemaal met een zelf gemaakte knoflook-tijm olie. Deze bloemkoolpuree is een smaakvol bijgerecht om je avondmaaltijd compleet te maken.
Mijn schoonzus vertelde laatst dat ze bloemkoolpuree had gemaakt. Ik was direct geïnspireerd om dit ook voor jullie te maken. Deze puree wordt het lekkerst als je de bloemkool met een staafmixer mixt en dus niet met een stamper. Je krijgt dan een veel romiger resultaat.
Bloemkoolpuree
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig
- 1 bloemkool
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 8 takjes tijm - vers
- 15 gr roomboter
Zo maak je het
- breek de bloemkool in roosjes, doe in een pan met water, breng aan de kook en kook in 10 minuten gaar
- ris intussen de blaadjes van de takjes tijm en haal de knoflook door een knoflookpers
- doe de olie in een klein pannetje en bak hierin de tijm met de knoflook
- rasp de Parmezaanse kaas
- giet de bloemkool af en pureer met een staafmixer
- voeg een klontje roomboter, de Parmezaanse kaas, de gebakken knoflookolie en peper en zout naar smaak toe en schep door elkaar totdat de kaas en boter is gesmolten en goed verdeeld
Print dit recept
Porties: 4 porties
Vroeger maakte ik mijn bloemkoolpuree met mascarpone,niet slecht maar deze is zo veel beter,dank u
lijkt me heerlijk, maar wat eet je hierbij?
Wat je anders ook bij gewoon gekookte bloemkool gewend bent te eten.
Ik vervang aardappelpuree door bloemkoolpuree. Vandaag eet ik dit met varkenshaas en gebakken witloof. Heerlijk.
Lijkt me heerlijk! Dankjewel!