Gegrilde aubergine van de BBQ | Gezond BBQ recept
Barbecuen hoeft niet ongezond te zijn. En al helemaal niet als je lekkere gezonde groentes boven de gloeiende kooltjes voorziet van bruin gestreepte randjes. Aubergine is perfect te grillen en heerlijk als je deze in dikke plakken snijdt en ze laat marineren in olijfolie en knoflook. Dit gegrilde aubergine recept past perfect bij de gezonde BBQ.
Gegrilde aubergine maakt je BBQ gezonder
Aubergine is een plant die oorspronkelijk groeide in Myanmar, het voormalige Birma. De plant heeft via Spanje de weg naar Europa gevonden en wordt inmiddels in grote hoeveelheden gekweekt in kassen. Aubergine is een gezonde groente. Het bevat veel belangrijke vitamines en mineralen. Bijzonder aan de aubergine is de bovengemiddelde hoeveelheid vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmfunctie. Zeker als er bij een BBQ veel vlees wordt gegeten, is het verstandig om voldoende vezels binnen te krijgen.
Gegrilde Aubergine als bijgerecht
Als bijgerecht bij een barbecue, is dit gegrilde aubergine recept goed voor 4 personen, maar het ligt er maar net aan wat je allemaal nog meer bij de bbq serveert. Gelukkig maak je heel eenvoudig nog een portie gegrilde aubergine klaar! Het is wel extra lekker als je de aubergine plakken even laat intrekken in de marinade. We gebruiken daarvoor verse knoflook, peper, zout en een flinke hoeveelheid olijfolie. Hoe dunner je de plakjes aubergine maakt, hoe knapperiger ze worden. We weten zeker dat ook groente-haters deze gegrilde aubergine chipjes kunnen waarderen!
Gegrilde aubergine van de BBQ | Gezond BBQ recept
Dit heb je nodig
- 1 Aubergine
- 10 el Olijfolie
- 2 tenen Knoflook
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Giet de olijfolie in een schaal en pers hier de knoflook in uit
- Voeg ook de zout en peper toe
- Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik
- Marineer de plakken in de olijfolie voor een kwartiertje
- Gril de aubergine-plakken mooi bruin op de BBQ