Gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas en yoghurtdip
Gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas en yoghurtdip. Dat is een hele mond vol. En je mond zal ook snel gevuld zijn met deze overheerlijke gezonde snack. Want hier vanaf blijven is lastig.
Dit recept is weer een goed voorbeeld van hoe leuk en lekker iets eruit kan zien terwijl het eigenlijk super simpel is om te maken. De bloemkoolroosjes worden door de Parmezaanse kaas heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Samen met de frisse yoghurtdip vormt dat een perfecte combinatie. Bloemkool is een gezonde groente. Helemaal als je bloemkool, zoals in dit recept, bereidt in de oven. De voedingsstoffen blijven maximaal behouden. Bloemkool bevat de volgende vitamines en mineralen: Beta-caroteen, luteĆÆne, C, B1, B2, B3, B6, foliumzuur, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper, zink en jodium. Daarnaast bevat bloemkool per 100 gram 2,2 gram vezels. Een andere belangrijke stof die we in bloemkool vinden is glucosinolaat. Deze stof vormt een natuurlijke pesticide en beschermt de bloemkool tegen planteneters. Het geeft de bloemkool tevens zijn karakteristieke geur en smaak. Glucosinolaat zou preventief werken tegen kanker. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Vooral het glucosinolaat dat voorkomt in broccoli schijnt goed te werken.
Gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas en yoghurtdip
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr Bloemkool - 500 gram
- 100 gr Geraspte Parmezaanse kaas - 100 gram
- 100 ml Yoghurt - volle
- 1 teen Verse knoflook
- 2 tl Dille
- 1 tl Peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de bloemkool eerst in roosjes en vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik
- Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bloemkool op
- Strooi de Parmezaanse kaas over de plakjes bloemkool (lekker dik, er blijft weinig kaas over)
- Plaats in de oven voor 10 minuten, zet de oven na 10 minuten op de grillstand. Blijf erbij totdat de bloemkool een mooi goudbruin korstje heeft
- Meng in een schaaltje de yoghurt, dille en peper voor de dressing
- Pers de knoflook uit en roer door de dressing
- De gegrilde boemkoolroosjes zijn zowel warm als koud erg lekker
Klinkt lekker! Ga ik zeker eens proberen.
Hoe lang kun je dit ongeveer bewaren? En bewaren in de koelkast, of bewaren in een afgesloten bak buiten de koelkast?
Hoi Anouk, de bloemkoolroosjes kun je een dag bewaren in de koelkast, maar ze zullen dan minder knapperig zijn. Gelijk opeten na bereiding is het lekkerst!