Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ
Deze gegrilde knoflook tomaten van de bbq zijn een heerlijke afwisseling en een perfect bijgerecht voor iedere barbecue. Soms is een simpele combinatie het verrassendst. Zo vond mijn moeder deze gegrilde tomaten het lekkerst van al het lekkers dat we gemaakt hadden! Het is ook wel een heerlijke combinatie: het zoet van de tomaat met een rokerig tintje van de barbecue met knoflook, verse tijm en gesmolten kaas.
Dit recept is goed voor 12 halve gegrilde tomaten. Enjoy!
Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ
Lekker om te serveren bij een stuk gegrild vlees
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig
- 6 tomaten - roma
- 2 tenen Knoflook
- 6 takjes tijm - vers
- 4 el Olijfolie
- 1 snufje Zeezout
- 45 gr jonge kaas - geraspt
Zo maak je het
- Was de tomaten en snijd ze in de lengte doormidden
- Pers de knoflooktenen uit met een knoflookpers en meng dit in een schaaltje met de blaadjes van de takjes tijm, de olijfolie en het zeezout
- Voeg de geraspte kaas eraan toe
- Grill de tomaten met de opengesneden kant naar beneden op de barbecue totdat je bruine streepjes ziet
- Draai de tomaten in en besmeer ze voorzichtig met het knoflook-kaasmengsel, als er olijfolie op de kolen komt, kan dit voor vlammen zorgen
- Grill de tomaten zo nog een paar minuten zodat de tomaat en de kaas zacht wordt
Print dit recept
Porties: 4
Wat is dit ontzettend lekker! De tomaatjes worden zo zoet en goed van smaak op de BBQ. Ik leg ze op de kop in een bakje en laat ze gewoon een tijdje liggen. Het knoflook-kaas mengsel gaat er na een paar minuutjes op en dan nog zo’n 2 minuutjes weer terug op de BBQ. Dan smelt de kaas… echt heerlijk!