Na stamppot van zoete aardappel, gepofte zoete aardappel, salade met zoete aardappel en een curry met zoete aardappel, kan een recept voor gegrilde zoete aardappel natuurlijk niet uitblijven. Vandaar dit heerlijke en makkelijke recept. Van alle zoete aardappel recepten staat deze het snelst op tafel.

Met de grillpan of barbecue

De zoete aardappel kun je grillen in de pan of op de barbecue. Op deze regenachtige koude winterdag aan het einde van januari vind ik de barbecue geen goede optie, dus heb ik de grillpan maar weer eens uit de kast gehaald. Het nadeel van binnen grillen is dat ondanks een afzuiginstallatie toch altijd wat van de baklucht in huis terechtkomt. Gelukkig duurt bet grillen niet lang dus valt het mee. We grillen de partjes van zoete aardappel 2 minuten per kant. Zo worden ze mooi bruin en krijgen ze leuke grillstreepjes.

Zoete aardappel is gezond, zo bevat 100 gram zoete aardappel 400% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Wil je meer weten over de bijzondere stofjes in zoete aardappel? Ik vertel er meer over bij dit recept.

Gegrilde zoete aardappel

Heerlijk bij gestoomde broccoli en een lekker stukje vlees
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 650 gr Zoete aardappel
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Zout

Zo maak je het

  • Boen de zoete aardappel schoon onder stromend water
  • Snijd ze over de lengte in partjes
  • Doe de partjes in een kom en voeg de olijfolie en het zout toe
  • Hussel door elkaar
  • Plaats de grillpan op het vuur en laat heet worden
  • Bak de partjes 2 minuten per kant

Tip

Serveer met zelf gemaakte mayonaise met een eetlepel citroensap
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven