Geroosterde rode kool uit de oven
Als je rode kool in plakken snijdt, krijg je een leuk inkijkje in deze mooie groente. Een prachtig diep paarse kleur en speelse kronkellijntjes. De schoonheid van de rode kool komt goed naar voren in dit recept voor geroosterde rode kool.
Eet de rode kool het liefst direct nadat ie uit de oven komt. Oké niet DIRECT want dan is ie wel erg heet, maar wel binnen 10 minuten. Hij is dan zowel knapperig als sappig.
Kookdagen & opwarmen
Op woensdag werken we standaard samen voor Voedzaam & Snel. We maken dan meestal nieuwe recepten of we nemen een foodfilmpje op. En sinds kort zijn we dan ook wel eens een dag voor ons nieuwe boek aan het werk. Meestal koken we op zo’n dag meerdere maaltijden en die eten we dan in de drie, maximaal vier dagen daarna op. Dat betekent dus: opwarmen. En op die manier ontdek ik perfect wat geschikte gerechten zijn om later op te warmen. Dit recept voor geroosterde rode kool, was toch wel het allerlekkerst als het net uit de oven komt.
Vind je die plakken rode kool er ook niet prachtig uitzien? Dit recept hoort bij mijn voornemen om te laten zien wat je allemaal kan met rode kool. Heb je na dit recept nog rode kool over? Maak dan deze heerlijke rode kool salade met de restjes. Ook echt een aanrader!
Geroosterde rode kool
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 rode kool
- 3 el olie
- 1 teen knoflook
- 1 tl ras el hanout
- 1 el grove mosterd
- peper
- zeezout
- 3 takjes peterselie - verse
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht)
- snijd de rode kool in plakken van ongeveer 1 cm dik
- leg de plakken op een bakplaat
- haal de knoflook door een knoflookpers en meng in een schaaltje met de olie, ras el hanout, grove mosterd en een beetje grove peper en zeezout
- besmeer de plakken rode kool met het mosterdmengsel en bak 20 minuten in de oven
- snijd intussen de verse peterselie fijn en strooi deze over de geroosterde rode kool