Kaasstengels zonder bladerdeeg | glutenvrij
Kaasstengels zelf maken voor bij de soep? Goed idee! We hebben knapperige kaasstengels gemaakt van amandelmeel, gebroken lijnzaad, geraspte kaas en oregano. Ze gaan gewoon in de oven en zijn dus niet gemaakt van bladerdeeg of bloem. Elke soep gaat voortaan vergezeld van deze kaasstengels!
Kaasstengels hadden we nooit eerder gemaakt. Maar het is best lekker, zo’n knapperige stengel bij de soep.Ā Zeker als je er geen brood bij eet. We hebben kaasstengels gemaakt van amandelmeel. En hoewel amandelmeel de eigenschap heeft om niet zo knapperig te worden, zijn deze kaasstengels zonder bladerdeeg wĆ©l knapperig geworden. Dat komt door de gebroken lijnzaad, dat heel goed bindt, en de geraspte kaas.
Zelf kaasstengels zonder bladerdeeg maken
Het kan dus echt zonder bladerdeeg. De combinatie van ingrediĆ«nten in dit recept zorgen voor een compacte, stevige stengel, die niet onderdoet voor bladerdeeg. Wij vinden ze eigenlijk nog lekkerder! Het deeg is zo gemaakt, bak het in 30 minuten als een grote dunne koek af in de oven en snijd het daarna in repen. Laat de stengels afkoelen en ze zijn klaar om te eten!Ā Je kunt de kaasstengels bewaren in een afgesloten trommel, maar eet ze het liefst dezelfde dag op. Bij een lekker soepje natuurlijk ;-)
Kaasstengels met gebroken lijnzaad
Deze kaasstengels bevatten veel gebroken lijnzaad. Lijnzaad bevat veel vezels, bevordert de spijsvertering en is goed voor de stoelgang. Lijnzaad bevat ook omega 3 vetzuren, kalium, calcium, magnesium en zink. Lijnzaad neemt veel vocht op, het heeft daardoor een goede bindende werking, waardoor de stengels stevig en knapperig zijn. Maar het geeft ook een gevuld gevoel in je maag.
De amandelmeel en eieren dragen ook hun steentje bij met een dosis gezonde stofjes. Combineer deze kaasstengels van amandelmeel en lijnzaad met een gezonde soep boordevol groenten en je hebt een geweldig voedzame maaltijd. Geniet ervan!
Bekijk hier onze soeprecepten om bij deze glutenvrije kaasstengels te maken.
Kaasstengels zonder bladerdeeg | glutenvrij
Dit heb je nodig
- 100 gr Amandelmeel
- 50 gr Jonge kaas - geraspt
- 50 gr Oude geraspte kaas
- 70 gr Gebroken lijnzaad
- 2 el Oregano - gedroogd
- 1 snuf Peper
- 1 snuf Zeezout
- 2 Ei
- 2 el Olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Doe de amandelmeel, geraspte kaas, het lijnzaad, de oregano, peper en het zout in een schaal en meng door elkaar
- Klop de eieren in een andere schaal luchtig en klop vervolgens de olijfolie er doorheen
- Giet het ei in de andere schaal en kneed hier een plakkerig deeg van
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe het deeg erop en leg er nog een vel bakpapier overheen
- Druk het deeg uit tot een rechthoekig brood van 3 tot 5 millimeter dik
- Bak de kaaskoek 30 minuten in de oven
- Haal de koek uit de oven, leg met bakpapier op een snijplank en snijd er stengels van
- Laat de stengels afkoelen, dan worden ze goed knapperig
Hoi
Bedankt voor dit recept. Ik heb de kaas stengels gemaakt en de smaak is heel lekker maar ik heb een vraagje. De stengels zijn zo droog. Doe ik iets fout? Ik heb alles wel verdubbeld? Zal het daar aan liggen?
Groeten Mirjam
Hoi Mirjam,
De kaasstengels zijn inderdaad iets droger dan de standaard kaasstengels. Dat komt doordat er geen bladerdeeg in zit. Je zou kunnen proberen om iets meer olijfolie toe te voegen. Sowieso zijn ze het lekkerst als je ze snel na bereiden op eet.
Groetjes, Jennifer