Paddenstoelentaart van amandelmeel
Dit is een van onze favoriete bijgerechten! Paddenstoelentaart van amandelmeel. Een heerlijke begeleider van een flinke berg groente. Deze paddenstoelentaart van amandelmeel vult erg goed en is bovendien heel erg lekker.
Wist je dat een paddenstoel enkel de vrucht van de schimmel is? Het grootste gedeelte bevindt zich onder de grond in de vorm van schimmeldraden. Deze paddenstoelentaart zou je ook wel een pizza kunnen noemen met een dikke bodem: een bodem van amandelmeel, eieren, crème fraîche en knoflook en tijm voor een heerlijke smaak. We beleggen de pizza-taart met cantharellen, kastanje champignons en oesterzwammen. Bovenop strooien we geraspte kaas :-) Een heerlijk bijgerecht voor een typische herfstavond! Dit recept is als bijgerecht goed voor vier personen. Eet je de taart als hoofdgerecht dan kun je er met twee personen van eten.
Paddenstoelentaart van amandelmeel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 100 gr Cantharellen
- 150 gr Oesterzwam
- 100 gr Kastanje champignons
- 1 klontje Roomboter
- 100 gr Amandelmeel
- 4 Eieren
- 7 gr tijm - vers
- 1 teen Knoflook
- 100 gr jonge kaas - geraspt
- 50 gr Crème fraîche
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de champignons in plakjes/reepjes
- Bak de champignons 5 minuten met een klontje roomboter in de pan
- Meng de amandelmeel met de eieren, de crème fraîche, een teentje knoflook (even uitpersen), de tijm (alleen de blaadjes) en wat peper en zout met een garde
- Giet het mengsel in een flexibele taartvorm (een springvorm werkt niet, dan loopt het er tussenuit)
- Verdeel de champignons over het mengsel
- Strooi de kaas er overheen en vervolgens nog een beetje peper
- Plaats de champignontaart van amandelmeel 25 minuten in de oven, totdat hij lichtbruin is
Lijkt mij een heerlijk gerecht. Ga het dan ook zeker uitproberen. Hoe groot moet de flexibele taartvorm zijn (diameters en rand)? En ik ben ook benieuwd naar jullie reactie op de vraag van Anouk, want ook ik probeer zoveel mogelijk zuivel te vermijden.
Hoi Arjanta, wij gebruiken een flexibele taartvorm met een diameter van 26 cm. Het is zo’n rode van Dr Oetker, te koop bij de o.a. de Blokker.
Dat lijkt me een heerlijk gerecht! Gisteren heb ik toevallig ook een bodem geprobeerd te maken van amandelmeel (voor de zoveelste keer) en het was weer mislukt…ik zal die van jullie eens gaan proberen. Wij eten alleen zo min mogelijk zuivel. Denk je dat als ik de creme fraiche vervang door soja kookroom of kokosroom dat dat minder goed werkt?
groetjes Anouk
Hoi Anouk, de crème fraîche in dit recept zorgt ervoor dat de bodem smeuïg wordt en niet te droog. Je kunt het best met kokosroom proberen. Ik denk wel dat het de smaak verandert van de taart, hij zal vermoedelijk een beetje zoet zijn. Als je het uitprobeert, zijn we benieuwd hoe het heeft gesmaakt!