Pastinaak rösti
Rösti van pastinaak. Veel mensen weten wel wat rösti is: die koekjes van geraspte aardappel. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gecombineerd met verschillende ingrediënten, zoals ui, spek en kaas. Wij maken een simpele variant van de klassieke rösti: van pastinaak!
Deze groente rösti kun je ook wel pastinaak koekjes noemen, want het zijn net koekjes! De pastinaak heeft een zoete, anijs-achtige smaak. Dat proef je in deze rösti. We gebruiken een beetje kokosmeel, wat deze zoete smaak nog iets sterker maakt. Kokosmeel heeft namelijk ook een zoete smaak. Om de koekjes te binden gebruiken we ei en geraspte kaas. Verder voegen we een teentje knoflook, verse basilicum en peper en zout toe. Als bijgerecht heb je met dit recept ruim genoeg voor 4 personen, je haalt er ongeveer 20 kleine koekjes uit. Deze pastinaak rösti is erg lekker met een yoghurt-bieslook dip, tzatziki of een frisse knoflooksaus.
Deze pastinaak rösti wordt het lekkerst van smaak met roomboter, wat de rösti ook goudbruin laat kleuren. Maak de koekjes niet te dik, zodat ze lekker knapperig worden. Lekker voor bij een frisse salade of als aardappelvervanger bij je maaltijd.
Pastinaak rösti
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr Pastinaak
- 100 gr Kokosmeel
- 100 gr jonge kaas - geraspt
- 1 teen Knoflook
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
- 5 gr basilicum - vers
- 4 Eieren
- 1 klontje Roomboter
Zo maak je het
- Was de pastinaken en rasp ze grof boven een schaal
- Voeg de geraspte kaas, kokosmeel, peper en zout eraan toe
- Pers de knoflook uit boven de schaal, schep alles goed door elkaar
- Snijd de basilicum fijn en meng dit ook door het mengsel
- Kluts de eieren, meng ze door het mengsel en kneed kort tot een deeg
- Maak balletjes van het deeg - niet te groot!
- Zet een pan op het vuur, leg er een klontje roomboter in
- Plet de balletjes tussen je handen tot koekjes en leg ze in de pan, bak de koekjes aan beide kanten goudbruin in ongeveer 5 - 8 minuten
- Voeg zo nodig tijdens het bakken wat roomboter toe
Ik had niet genoeg pastinaat dus heb ongeveer 200 gram pastinaak, 100 gram bloemkool, en 200 gram wortels gebruikt. En moest wel 6 eieren toevoegen anders was het te droog. maar ze waren erg lekker! Ik wist alleen niet dat het recept zoveel rosti koekjes zou maken! Dus dat is wel even een waarschuwing, we moeten ze nu nog dagen eten! Ik vond ook dat ze bij het bakken heel erg veel boter/olie opzogen dus heb veel meer dan een klontje boter gebruikt. Ook heb ik er een hele lekkere yogurt dip bij gemaakt.
Wat een leuk recept en wat een te gekke, lekkere, leuke site is dit zeg! Ik hoop dat jullie het oke vinden dat ik (met bronvermelding) deze recepten op mijn blog plaats?
Hoi Ariette, dankjewel! Wat is het adres van je blog? We nemen graag een kijkje! Je mag af en toe wel een recept overnemen op je eigen blog hoor, met een werkende link naar het originele recept.
Groetjes, Jennifer
Super recept, dit! Ik heb ze vandaag voor de tweede keer gemaakt. Met parmezaanse kaas zijn ze trouwens NOG lekkerder.