Simpele salade met paprika en spek
Dit is een heerlijke en simpele salade met paprika en spek. We gebruiken een rode puntpaprika, die is lekker zoet. De gele paprika trouwens ook!
De gebakken ontbijtspek zorgt voor de zoutige smaak, de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas maken het af. In de dressing bij deze salade met paprika en spek gebruiken we olijfolie en walnootolie. Maar het kan ook prima zonder walnootolie als je dat niet in huis hebt. En de Parmezaanse kaas kan ook prima oude geraspte kaas zijn. Wij hebben deze simpele salade dan ook gemaakt met wat we in de koelkast hadden liggen. Het was geen vooraf bedacht recept. Dat willen we eigenlijk met deze simpele salade laten zien. Je kan met wat restjes in je koelkast bijna altijd wel een lekkere salade maken. Een salade hoeft overigens niet eens altijd sla te bevatten. Wij maken regelmatig een salade met avocado of bijvoorbeeld met komkommer als basis. Dit keer hadden we nog een halve zak voorgesneden andijvie over na een heerlijke andijvie smoothie eerder deze week. En we hadden al eerder ontdekt dat je andijvie ook rauw kunt eten als sla. Zo maakten we afgelopen zomer deze andijvie salade met kerrie en walnoten, heerlijk! In deze salade met paprika en spek gebruiken we dus andijvie samen met ijsbergsla. Het is als bijgerecht goed voor 4 – 6 personen. Wij zijn benieuwd naar alle salade creaties die bij jou in de keuken ontstaan!
Simpele salade met paprika en spek
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1/2 krop Ijsbergsla
- 50 gr Andijvie - voorgesneden
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 7 plakken Ontbijtspek
- 30 gr Pijnboompitten
- 15 gr Parmezaanse kaas
- 3 el Olijfolie
- 2 el Walnotenolie
- 1 el Peterselie - vers
- 1/2 tl Peper
Zo maak je het
- Snij de ijsbergsla in stukjes en was samen de andijvie
- Snij de paprika in reepjes
- Bak de ontbijtspek knapperig en in een ander pannetje de pijnboompitten bruin
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Leg de sla, andijvie en reepjes paprika in een schaal, meng de dressing er doorheen
- Leg de plakken ontbijtspek er bovenop en strooi daarover de pijnboompitten en Parmezaanse kaas
- Strooi nog een beetje peper over de salade
Kanker vies je moet gewoon kont eten