Witlofschelpjes met garnalensalade
Super lekker en ook nog eens erg gezond, wat wil je nog meer. Serveer deze heerlijke snacks op een verjaardag of feestje of maak ze voor jezelf als lunch. Binnen 5 minuten staan ze op tafel en kan je er van genieten.
Voor dit gerechtje maak ik gebruik van Hollandse garnalen. Een beetje prijzig, maar zo af en toe enorm lekker. De Hollandse garnaal, ook wel Noordzeegarnaal genoemd, wordt niet groter dan 1 centimeter. Hij beschikt over pigment dat de kleur van zijn omgeving aanneemt waardoor hij vrijwel onzichtbaar wordt. Een beetje de kameleon van de Noordzee. De garnalen zijn rijk aan onverzadigde vetten en bevatten relatief veel zink.
De salade van garnalen maken we aan met crème fraîche en wat citroensap. Samen met de zoete mango en licht pittige bieslook vormt het een heerlijke combinatie. De salade serveren we in witlofbladeren die vrij neutraal van smaak zijn maar wel de nodig voedingsstoffen met zich meebrengen.
Witlofschelpjes met garnalensalade
Dit heb je nodig
- 1 stronk Witlof
- 150 gr Hollandse garnalen
- 1/2 Mango
- 1 el Crème fraîche
- 5 gr Bieslook - vers
- 1/2 Citroen
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Snijd het kontje van de stronk witlof en leg de blaadjes op een bord
- Snipper de bieslook, schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Doe alles in een kom samen met de garnaaltjes
- Voeg de crème fraîche toe en het sap van een halve citroen
- Meng en breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper
- Verdeel de salade over de witlofschelpjes en strooi er nog wat bieslook overheen