Zelf pastasaus maken
Voor de superdrukke dagen is een volkoren pastamaaltijd zo gemaakt. Helemaal als je een potje saus hebt staan. Maar het nadeel is dat er vaak veel zout in zo’n potje zit. Passata of gepelde tomaten kun je ook heel goed gebruiken om zelf pastasaus te maken. Je bepaalt zelf de hoeveelheid kruiden, smaak en zout en het is eigenlijk net zo simpel.
Daarom heb ik dit pastarecept voor jullie gemaakt. Je kunt natuurlijk all the way gaan met verse tomaten, maar in dit recept gebruik ik gepelde Italiaans tomaten uit blik. Die zijn geplukt toen ze uber vers waren en vol van smaak. Ze zijn dus super lekker, voedzaam en bevatten geen toevoegen. Je tovert ze zo om tot een verrukkelijke homemade pastasaus die lekkerder en beter is dan het potje kant-en-klare saus.
Wat je nog meer nodig hebt? Verse basilicum, knoflook, olijfolie, salie, azijn en een klein beetje grove peper en zeezout. Je laat de tomaten 30 minuten sudderen met de knoflook, salie en olijfolie en vervolgens voeg je gehakte basilicum, een scheutje azijn en peper en zout toe. Hak de tomaten in de pan met een houten spatel.
En voila, je hebt een verrukkelijke, supersimpele, heerlijke, homemade pastasaus. Voor door je pasta, in je lasagne of in een shakshuka.
Je kunt je zelf gemaakte pastasaus een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast, of invriezen.
Is het hartje zomer en zijn er verse biologische tomaten vol smaak in overvloed? Dan maak je je pastasaus natuurlijk van verse tomaten. Snijd een kruis op de onderkant van de tomaten, dompel ze in gekookte water en vervolgens in koud water. Verwijder het velletje en gebruik de gepelde tomaten in dit recept.
Homemade pastasaus
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 3 blik gepelde Italiaanse pelati tomaten - biologisch
- 2 tl salie - gedroogd
- 15 gr basilicum - vers
- 1 el azijn
- snuf peper
- snuf zout
Zo maak je het
- snipper de knoflook en doe ik een pan met de olijfolie, bak heel kort aan (laat de knoflook niet verbranden)
- voeg de pelati tomaten en salie toe en breng aan de kook
- laat op laag vuur 30 minuten sudderen
- snijd intussen de basilicum fijn
- zet het vuur uit en roer de azijn, basilicum en een beetje grove peper en zout naar smaak door de pastasaus
Hoi,
Ik vind pasta op zijn tijd best een keer lekker, maar het probleem is dat ik werkelijk walg van tomaten en mijn lichaam het er ook uitgooit. Hoe kan ik nou toch een behoorlijke gevulde en rijkvolle pasta saus maken?
Dag Annika, wel eens gedacht aan pastasaus met pompoenpuree. Ui, knoflook, geraspte kaas, bacon/spekjes. Roux maken van boter en bloem en melk. Alles erdoor en afmaken op smaak. Is hier altijd een hit. Succes patricia