Zoete aardappel crostini’s | Tapas
Dit lekkere hapje is een ware smaaksensatie. Zoet, zout en kruidig, zacht, romig en knapperig. Allemaal tegelijk in een hap. Deze crostini’s van zoete aardappel zijn een ware aanvulling voor je tapastafel en zullen door veel gewaardeerd worden. De crostini’s zijn daarbij ook nog erg eenvoudig om te maken.
Een crostini is eigenlijk een getoast plakje stokbrood met een lekkere topping. Het is een van oorsprong Italiaans gerecht dat als voor- of tussengerecht geserveerd wordt. Wij hebben het stokbrood vervangen door een plak gegrilde zoete aardappel die we kruiden met wat verse rozemarijn en dat werkt bijzonder goed. De topping bestaat uit een plakje blauwe schimmelkaas met stukjes fijngesneden druif en een halve walnoot. Een verrassende en heerlijke combinatie.
Zoete aardappel crostini's |tapas
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 400 gr zoete aardappel - ongeveer 1 grote
- 4 takjes rozemarijn
- 3 el olijfolie
- peper en zout - naar smaak
- 12 pitloze blauwe druiven
- 160 gr blauwe kaas - blue d'avergne
- 15 walnoten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
- Snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn en doe de helft in een schaaltje met de olijfolie en peper en zout.
- Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het olijfolie mengsel.
- Bak de zoete aardappel in 20 minuten gaar in de oven, draai ze 5 minuten voor het eind even om.
- Snijd intussen de druiven door de helft en vervolgens in kleine blokjes.
- Snijd de blauwe kaas in plakjes. Laat de plakjes aardappel even afkoelen en beleg ze vervolgens met een plakje blauwe kaas, druivenblokjes, een (stukje) walnoot en een beetje gesneden rozemarijn.