Eet jij voldoende groente? Doe onze test! (als je durft)
Er wordt te weinig groente gegeten
Het is helaas zo dat er in Nederland te weinig groente gegeten wordt. 250 gram per dag moet je minimaal eten volgens de adviezen van de gezondheidsraad. In 2015 is gebleken dat slechts 5% van de bevolking in de leeftijd van 19 tot 69 jaar dit daadwerkelijk binnenkrijgt. 95% van die groep mensen eet gemiddeld slechts 126 gram groente per dag. Net iets meer dan de helft van wat geadviseerd wordt.
Wat eigenlijk nog zorgwekkender is, is dat van die 95% mensen die te weinig groente binnenkrijgt, 85% dit niet weet. Slechts 15% beseft daadwerkelijk dat ze te weinig groente eten.
Eet jij voldoende groente?
Download gratis ons groentedagboek en houd een week lang bij hoeveel groente je precies binnenkrijgt:
Groentedagboek
Meerdere groentemomenten per dag
Omdat het soms lastig kan zijn om 250 gram groente binnen te krijgen tijdens de avondmaaltijd. Denken wij dat de oplossing zit in het creëren van meerdere groentemomenten per dag. Groenten kunnen ook perfect gegeten worden als lunch in een heerlijke salade. Of als ontbijt in een groene smoothie met fruit en groente. Door te kiezen voor meerdere groentemomenten per dag verhoog je de inname en voorzie je je lichaam vaker van goede voedingsstoffen.
Salade als lunch
Met ons saladeboek willen we laten zien dat lunchen met een salade erg eenvoudig is. Speciaal voor mensen die werken of onderweg zijn hebben we de bereiding van de salades in ons boek opgedeeld. De voorbereiding die je thuis doet, en de bereiding voordat je de salade gaat eten. Met salades kun je eindeloos variëren. Ons saladeboek geeft je 50 heerlijke saladerecepten die je makkelijk zelf kunt maken. Daarnaast bieden we handige tips en trucs voor het maken van je eigen salade. We hopen je zo te inspireren om je eigen salades te bedenken.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Saladeboek!
Groene smoothie als ontbijt
Groente tijdens het ontbijt. Velen moeten er niet aan denken. Toch heeft ons Groene Smoothie Boek inmiddels duizenden mensen geïnspireerd om deze groene drankjes ’s ochtends te drinken. De hoeveelheid goede voedingsstoffen is enorm. De 30 recepten uit ons boek(je) zijn bovendien ontwikkeld op smaak. We zijn in de basis uitgegaan van een fruitsmoothie en hebben hier groente aan toegevoegd. Zo veel mogelijk, maar niet te veel. De smoothies moeten vooral lekker zijn.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk of bestel hier ons Groene Smoothie Boek!
N.B. verwar een groene smoothie niet met een sap uit de sapcentrifuge. Met een groene smoothie krijg je ook alle vezels binnen die enorm belangrijk zijn voor het goed laten functioneren van de darmen. Bij een sap uit de sapcentrifuge krijg je slechts een deel van de belangrijke stoffen binnen en gooi je bovendien een groot gedeelte van de ingredienten weg.
eten jullie dit dan enkel als ontbijt? Ik zou dit dan combineren met een yoghurt met fruit en granola?
of hou je dit laatste als tussendoor.
heb gelijk het gevoel (tussen de 2 oren) dat ik niet genoeg gegeten heb.
Ik ben dol op groente, zowel rauw als gekookt. Mijn maaltijd is niet compleet wanneer ik niet minstens een flink bord salade gegeten heb, naast de gekookte groente.
we mogen ons best, maar als alles niet op de traditionele manier gekweekt wordt, denk ik dat we veel minder van de goede zaken binnen krijgen. Tegenwoordig wordt veel continu gekweekt buiten de seizoenen en in water cultuur, daar heb ik toch m’n bedenkingen bij.
Las vandaag dit http://www.nationalgeographic.nl/milieu/2017/08/binnenkort-worden-je-groenten-geteeld-een-magazijn – Binnenkort worden je groenten geteeld in een magazijn.
Hoi Ingrid,
Zolang het water voorzien wordt van de juiste voedingsstoffen kan er op die manier denk ik erg efficiënt groente gekweekt worden. Ik zou willen weten of deze planten een andere nutriëntensamenstelling hebben dan dezelfde planten die op het land gekweekt zijn. Dat zal vast onderzocht worden denk ik. Interessant om te volgen. Bedankt voor de link!