Appel kaneel cupcakes
Wij vinden het leuk om cupcakes te maken en we vinden het nog leuker om cupcake recepten te bedenken die je als heerlijke en verantwoorde snack of voedzaam tussendoortje kunt eten! Deze appel kaneel cupcakes maken we met amandelmeel. Er zitten dus geen simpele koolhydraten in en we voegen ook geen suikers toe. De appel en rozijnen zorgen met hun natuurlijke suikers voor een lekkere smaak, zonder dat het slecht voor je is. Daarbij zorgt de amandelmeel voor een grote verzadiging. Je bent daardoor snel voldaan en eet niet te veel. Een lekkerder tussendoortje kunnen wij niet bedenken! Nou ja, deĀ bananen cupcakes van amandelmeelĀ zijn ook heel erg lekker ;-).
Appel kaneel cupcakes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 3 porties
Dit heb je nodig
- 200 gr Amandelmeel
- 5 el Rozijnen
- 3 Appels
- 2 Eieren
- 70 gr Roomboter
- 2 tl Kaneel
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en zout met de roomboter (roomboter even smelten in de magnetron)
- Schil de appel en schaaf met een rasp
- Voeg het appelschaafsel, de kaneel en rozijnen toe aan het cupcake beslag, roer door elkaar
- Gebruik een cupcakeschaal of cupcakevormpjes (leg ronde stukjes bakpapier op de bodem van de cupcakeschaal en vet de zijkanten in) en verdeel het beslag over 6 vormpjes
- Zet de cakes 30 minuten in de oven
- Wij vinden ze warm het lekkerst!
Print dit recept
Porties: 3
Heerlijke cupcakes. Heb ze ingevroren en haal ze er uit wanneer ik trek heb. Heel even opwarmen in de magnetron.
Super om te horen!
Klopt het dat er volgens het recept 3 appels in moeten? Lijkt mij veel
Klopt helemaal ;-)
Ik heb er nog 3el honing en wat soya melk aan toegevoegd, omdat t beslag veel te dik bleef en te zout. Ik heb wel kokos olie gebruikt ipv roomboter. Verder top cupcakes! En ik had uiteindelijk 16 kleintjes met anderhalf keer t recept! :) groetjes Laura van Rheenen
Ik heb deze cupcakes net proberen te maken. Helaas mislukt. Ik kon overigens 11 cupcakes vullen ipv 6. Ze staan nu ongeveer 1.25 uur in de oven en de bovenkant is inmiddels behoorlijk donker :-) maar de binnenkant wordt maar niet gaar?! Ze staan in een papieren cupcake vormpje in een aluminium cupcaketray in een heteluchtoven op 180 graden. Iemand enig idee wat ik verkeerd heb gedaan? Ps ze ruiken wel heerlijk!
Bedankt vast!
Ja dit heb ik helaas ook… ze worden van binnen maar niet gaar.
Wie weet wat ik fout gedaan heb?
Dit recept is echt top!! Zelfs mijn man die vanuit principieel oogpunt niet van dit type tussendoortjes houdt, vond het lekker :).
Yes!!! Weer een man overtuigd ;-)
Hoe lang kun je deze cupcakes bewaren?
Kunnen ze eventueel ook ingevroren worden?
Een theelepel zout lijkt me erg veel, maar ik ga ze vandaag proberen te maken. Ook die met amandelmeel en banaan. Beide voor het kinderfeestje van mijn zoontje morgen. Ik ben reuze benieuwd!