Appel uit de oven
Dit dessert met appel uit de oven is een heerlijk voorbeeld van een verantwoord toetje. Je kunt er van smullen en krijgt daarbij geen bergen suiker of veel te veel calorieën binnen! Veel mensen zouden waarschijnlijk automatisch suiker toevoegen aan dit recept, maar dat is helemaal niet nodig. De appel en rozijnen zijn al zoet genoeg van zichzelf. Dit toetje met appel, rozijnen, zonnebloempitten en kaneel is zelfs voedzaam. Ze zeggen niet voor niets ‘an apple a day keeps the doctor away’ en wist je dat je beter kunt denken als je kaneel eet? Dat komt door de mangnesium die in kaneel zit.
Appel uit de oven
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 Appels
- 1 el Havermout
- 1 el Zonnebloempitten
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Rozijnen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en snijd in vier partjes, verwijder het klokhuis
- Leg de appelstukjes op een stuk bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal
- Hak de zonnebloempitten met een mes in kleine stukjes
- Meng de zonnebloempitten met de havermout, kaneel en rozijnen
- Strooi het mengsel over de appelstukjes en besprenkel met wat druppels water
- Zet de appelstukjes 15 min in de oven
Print dit recept
Porties: 2
Erg lekker alleen ik zou persoonlijk de havermout skippen, kwa smaak heeft het geen toegevoegde waarden en in de mond is het ook niet super lekker.
Qua smaak best lekker maar na 35 minuten in de oven was de appel nog steeds erg hard
Hoi Angelique,
Je koopt dit gewoon in de supermarkt. In het schap bij de ontbijtgranen. Van Quaker.
Groetjes,
Sven
Ik ga dit vanavond als toetje maken. Ik moet alleen de havermout nog wel even ergens vandaan halen. Weet iemand waar ik dit kan kopen?
bij Albert Hein en andere supermarkten.