Banaan dessert met chocolade en stukjes walnoot
Chocolade met banaan én stukjes noot in een dessert recept. Dat is natuurlijk een welbekende smaak klassieker. Dit recept is dan ook zeker niet vernieuwend op dat gebied. Maar wel op het gebied van presentatie. En dat is waar het hier om gaat.
Is het geen plaatje?! Zo’n mooie chocoladebanaan met stukjes walnoot. Een feest om naar te kijken vind ik zelf. Volgens mijn schoonmoeder is het wel een suggestieve foto. Ik heb geen idee wat ze bedoelt …
Maar goed, dit is gewoon een leuk en makkelijk te maken dessert. En bovendien nog verantwoord ook. Wel wat suiker uit het fruit maar daarbij ook mooie voedingsstoffen uit de banaan en de noten. De chocolade dip maken we van heel pure chocolade. De banaan is al zoet genoeg. Het is geen toetje voor elke dag. Gewoon voor af en toe, voor de lekker, in het weekend ofzo.
Voor het stokje wilde ik eigenlijk ijsstokjes gebruiken. Maar die waren net wat klein. Ik vond bij de bekende grootgrutter houten wegwerp bestek. Als je daar de lepel of vork vanaf knipt heb je een mooi en stevig houten stokje.
Banaan met chocolade en walnoot
Dit heb je nodig
- 1 banaan - een grote
- 100 gr chocolade - extra puur
- 25 gr walnoten - ongezouten
Zo maak je het
- Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie in een ruime kom
- Laat de chocolade iets afkoelen zodat hij wat dikker wordt
- Pel de banaan en snijd in tweeën, leg de helften op een vel bakpapier
- Schenk de chocolade er overheen totdat hij bedekt is (de achterkant is niet helemaal bedekt)
- Verplaats de bananen naar een schone plek op het bakpapier
- Kneus de walnoten in een kommetje en strooi over de bananen
- Leg de bananen in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden
- Steek het stokje aan de onderkant in de banaan en serveer