Bananen yoghurt met rozijnen en kaneel
Dit recept met banaan is heerlijk zoet en dat zonder er suiker aan toe te voegen! Deze bananen yoghurt is snel klaar en ook nog voedzaam. Banaan bevat veel vitamines, mineralen en vezels, maar voor fruit ook best veel complexe koolhydraten. Dat maakt dit bananen toetje perfect voor een avond waarop je gaat sporten of nog iets anders actiefs gaat doen, want de energie die je krijgt van banaan wordt langzaam aan je lichaam afgegeven. En dat zorgt er ook weer voor dat je niet geneigd bent om ’s avonds nog even te snacken. Daarbij werkt banaan tegen maagzuur en misselijkheid. Gaan met die banaan!
Bananen yoghurt met rozijnen en kaneel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 300 gr yoghurt - volle
- 1 Banaan
- 50 gr Rozijnen
- 1 tl Kaneel
Zo maak je het
- Pel de banaan, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kleine partjes
- Leg 2/3 van de banaan in een schaaltje en verwarm voor 1 minuut in de magnetron op 840 watt (tussendoor even roeren)
- Verdeel de yoghurt over twee kleine schaaltjes
- Verdeel de warme banaan en de rozijnen over de schaaltjes en roer goed
- Verdeel de overige bananenstukjes over de yoghurt en bestrooi met de kaneel
Print dit recept
Porties: 2