Kaki dessert
Dit is een lekker en simpel recept voor een kaki dessert. De kaki of kaki fruit is een oranje vrucht, ongeveer zo groot als een appel met een gladde schil.
De kaki smaakt zeer zoet en aromatisch en het vruchtvlees is zacht. De kaki is rijp als de schil een beetje zacht is. De schil kan je overigens ook eten, al vind ik hem zonder schil lekkerder.
In dit kaki dessert combineren we het zoete en aromatische van de kaki met geroosterde amandelschaafsels. En dat smaakt erg lekker bij elkaar! Verder gebruiken we in dit kaki dessert romige Griekse yoghurt, maar het kan natuurlijk ook met gewone yoghurt of kwark. De kaki is een bron van vitamine C en dat kunnen we wel gebruiken in de koude maanden!
Kaki dessert
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 6 el Griekse yoghurt
- 1 Kaki
- 10 gr Amandelschaafsel
Zo maak je het
- Rooster het amandelschaafsel in een pan, let op want het kan snel verbranden
- Schep de yoghurt in 2 schaaltjes
- Schil de kaki, snij in 4 partjes en vervolgens in dunne plakjes
- Verdeel de kaki over de schaaltjes, strooi het amandelschaafsel er overheen
Print dit recept
Porties: 2
Te veel looizuur van de kaki;hij was nochtans erg rijp