Koude pastasalade met pesto | BBQ salade
YEAH er is weer zomers weer op komst! En hoewel we onze Big Green Egg het gehele jaar door aansteken, is de zomer toch het moment van de familie BBQ avondjes. Met daarbij altijd een lekkere salade. Deze koude pastasalade met pesto is zo’n recept dat je lekker snel op tafel zet.
Het is het allerlekkerst als je de pesto zelf maakt. Maar mocht je weinig tijd hebben, dan volstaat een potje pesto ook. De zoete frambozen in dit koude pastasalade recept kun je ook vervangen door aardbeien of blauwe bessen. Toen mijn schoonmoeder deze pastasalade at, zei ze: je proeft bij ieder hapje iets anders. En ze vond hem heerlijk.
Er gaan niet zo veel verschillende ingrediƫnten in, en ook niet heel veel groente. Dit recept is dan ook bedoeld als bijgerecht. Een voedzame aanvulling op de BBQ.
Tip: bak de pijnboompitjes in een droge pan, dan komt de smaak nog meer naar boven! Het ruikt ook heerlijk als je de pitjes roostert. Dit kan overigens ook in je BBQ, in een gietijzeren pannetje. Maar blijf er wel bij, want je moet ze regelmatig omscheppen en ze zijn vrij snel lichtbruin geroosterd.
Koude pastasalade voor bij de BBQ
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 500 gr volkoren penne
- 250 gr juanita tomaatjes - (rode tomaatjes)
- 150 gr buffelmozzarella balletjes - uitlekgewicht
- 3 el pesto
- 70 gr pijnboompitjes
- 200 gr frambozen - of aardbeien
- 1/4 tl sumak - kan ook zonder als je dit niet hebt
- zeezout - naar smaak
Zo maak je het
- kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking
- snijd de tomaatjes en de mozzarella bolletjes doormidden
- bak de pijnboompitjes lichtbruin in een droge pan
- giet de pasta af en schep de pesto er doorheen
- voeg de rest van de ingredienten toe en bewaar de salade in de koelkast, totdat je m serveert bij de BBQ