Wil je iets lekkers op tafel zetten met Pasen? Serveer deze mini paas quiche bij het ontbijt, de lunch, de Paasbrunch of het diner. Je kunt er alle kanten mee op en deze quiches zijn hartstikke lekker en gezond. Het zijn kleine voedzame hartige taartjes en ze zien er nog leuk uit ook.

Champignons in een mini paas quiche

Door de champignons eerst te bakken, slinken ze en verdampt het vocht dat ze van nature bevatten. De smaak intensiveert en je paas quiche krijgt de gewenste structuur. Doe je de champignons namelijk rauw in de quiches, dan worden de paas quiches nattig. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd staat het gerecht in de oven zodat jij je handen vrij hebt om paaseieren te verstoppen of andere lekkere Paasrecepten te bereiden.

Variatie tips

Ben je geen liefhebber van champignons? Dan kun je ze vervangen door kleine stukjes paprika, bak deze ook even aan voordat je ze aan het eimengsel toevoegt. Je kunt ook meer quiches maken en verschillende groenten en kruiden gebruiken om elke paas quiche uniek te maken. Probeer bijvoorbeeld spinazie (ook eerst laten slinken in de pan) en feta voor een Griekse twist of voeg wat fijngehakte zalm toe voor een luxe variant. Het is ook leuk om met de presentatie te spelen; schik de quiches op een groot dienblad omringd door verse lentebloemen of paaseieren. Zo creëer je een vrolijke Paastafel. Het is ook de perfecte gelegenheid om samen met je kinderen of neefjes en nichtjes in de keuken te staan; zij kunnen helpen met het versieren van de quiches of het plukken van de bloemen.

Koolhydraatarme quiche

Voor wie een koolhydraatarm dieet volgt: deze mini paas quiches passen er perfect in. Ze bevatten veel voedingsstoffen en vullen ook goed. Tip: leg aan het eind een mooi plakje champignon op de quiches, dan zien ze er net zo uit als op de foto.

Mini quiche met gebakken champignons

Heerlijk voor tijdens het paasontbijt, lunch of diner
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr champignons
  • 1 tl kokosolie
  • 1 stengel bosui
  • 7 gr verse peterselie
  • zout - naar smaak
  • 6 eieren

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes (op een champignon na: snijd hem in vier mooie plakjes)
  • Doe een beetje kokosolie in een pan en bak hierin de champignons goudbruin
  • Zet een ruime mengkom klaar
  • Snijd tijdens het bakken van de champignons de bosui in dunne ringen en snijd de peterselie fijn
  • Doe de gesneden bosui en peterselie in de mengkom en voeg de eieren toe
  • Voeg de champignons toe als deze gebakken zijn en klop alles goed door elkaar
  • Vet een (flexibele) muffinvorm in en schenk hier het mengsel in, leg de plakjes champignons erin
  • Bak de muffins 30 minuten in de oven, totdat het ei gestold is

Tip

De quiches gaan enorm omhoog komen tijdens het bakken. Als ze klaar zijn zakken ze weer wat in.
Print dit recept
Recept: Diner, lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Champignon, Ei, Quiche
Porties: 4
Door: Jennifer