Semi gedroogde tomaatjes maken
De zon … smaakt zo goed! Semi gedroogde tomaatjes zijn heerlijk in je salade, volkoren pasta of wrap. Maar wist je dat je heel makkelijk zelf semi gedroogde tomaatjes kunt maken?
Bij het ontbreken van de Mediterraanse zon, komt de oven goed van pas. Snijd de tomaatjes doormidden, bestrooi ze met peper, zeezout en verse, fijn gesneden rozemarijn. Leg de tomaatjes 60 minuten in de oven op 150 graden. Laat ze vervolgens afkoelen in de oven. Je kunt ze er prima een hele nacht in laten liggen. Haal de afgekoelde tomaatjes uit de oven en bewaar ze in een potje met olijfolie en rauwe knoflook. Verrukkelijk en zo simpel!
Deze homemade half gedroogde tomaatjes doen me denken aan de zomer. Het is januari, nog maar net 2020. Maar ik kijk nu al uit naar komende zomervakantie! Heb jij al plannen voor de zomer?
Lekkere recepten met gedroogde tomaatjes
Avocado tosti met cashewpasta en semi gedroogde tomaatjes
Broccoli met brie met zongedroogde tomaatjes
Zoete aardappelsoep met venkel, Parmaham en zongedroogde tomaatjes
Wrap met kip, spinazie en walnotenpesto
Quiche met broccoli en geitenkaas
semi gedroogde tomaatjes
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 500 gr tomaatjes - roma
- peper
- zeezout
- olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 3 tenen knoflook - rauw
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 150 graden
- beleg een ovenplaat met bakpapier, halveer de tomaatjes en leg ze op de ovenplaat
- ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn
- voeg de rozemarijn, een beetje grove peper, zeezout en olijfolie toe en verdeel over de tomaatjes
- plaats de tomaatjes 60 minuten in de oven, zet de oven vervolgens uit en laat de tomaatjes in de oven afkoelen (je hoeft de ovendeur niet open te zetten)
- je kunt de semi gedroogde tomaatjes gelijk eten. je kunt ze ook goed bewaren in een goed afsluitbaar potje (tip: kook een glazen potje van te voren uit) met olijfolie en een paar tenen rauwe knoflook