Vegan gehaktballetjes
Dit zijn heerlijke vegan gehaktballetjes op basis van kikkererwten en linzen. Ze zijn vooral warm extra lekker in combinatie met een chili of tomatendip. Leuk om als verantwoorde snack op tafel te zetten, of als hapje te serveren bij een feestje!
Deze gehaktballetjes vallen binnen het thema: minder vlees. Toch moet je geen replica van de gehaktbal verwachten. Het smaakt echt anders dan een gehaktbal. Laten we daar gewoon eerlijk over zijn. Maar ik weet zeker dat ook de gehaktbal liefhebber deze vegan gehaktballetjes kan waarderen. Je moet ze gewoon niet serveren als gehaktballen. Maar als kikkerballen. Klinkt nog leuk ook.
Het teentje knoflook, de ui en de ras el hanout geven de vegan balletjes pit. Ze zijn super leuk als onderdeel van een tapas avondje. Of wat dacht je als klein hapje met oud en nieuw? :-D
vegan gehaktballetjes
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 paprika - rood
- 1 ui
- 200 gr kikkererwten
- 100 gr linzen
- 1 teen knoflook
- 1/2 el ras el hanout
- 40 gr havermout - + wat extra
- snufje zeezout
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 180ºC
- snijd de paprika en de ui in grove stukken en vermaal in de keukenmachine
- voeg de rest van de ingrediënten toe en vermaal tot een kleverig deeg
- rol met je handen balletjes van het mengsel. Het deeg is wat nattig, dus doe dit losjes en rol ze door wat losse havermout
- leg de groente gehaktballetjes op een ovenplaat met bakpapier en bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven
- serveer de balletjes met chili of tomatensaus