Zelf granaatappelsap maken
Een sapje drinken lijkt altijd gezonder dan een glaasje frisdank. Maar wist je dat heel veel sappen uit pak erg veel suiker bevatten? En dat terwijl fruit van zichzelf vaak al zo zoet is en voldoende fruitsuikers bevat.
Vers geperste sappen zijn dus vrijwel altijd een betere keus. En nog beter én leuker is het om zelf sap te maken. Natuurlijk kost het meer tijd dan alleen een dop opendraaien, maar je weet zo wel exact wat er in jouw sapje zit. In dit recept ontdek je hoe je zelf granaatappelsap kan maken en hoe zoet dit sapje smaakt. Ik weet zeker dat kinderen het net zo lekker of misschien wel lekkerder vinden dan een pakje Wicky. Wat heb je nodig voor zelf gemaakte granaatappelsap voor 2 personen? 2 granaatappels, 2 groene appels en een sapcentrifuge. Wij hebben een sapcentrifuge van Philips en zijn er erg blij mee. Het is even een aanschaf en inderdaad, je gebruikt hem niet dagelijks (alleen in het begin dan), maar voor ons is ie onmisbaar voor heerlijke zelf gemaakte sappen. En als je zo’n sapcentrifuge hebt is het maken van granaatappelsap een fluitje van een cent.
In Nederland is de verse granaatappel van oktober tot en met december te verkrijgen. Geniet er dus met volle teugen van! Een granaatappel bevat super veel goede voedingsstoffen, zoals vitamine A, C en E, kalium, ijzer, foliumzuur en vezels. Vanwege de grote hoeveelheden goede stoffen en anti-oxidanten, wordt de granaatappel ook wel eens een superfood genoemd. Superfood of niet, gezond is ie zeker! Net als deze zelf gemaakte granaatappelsap!
Zelf granaatappelsap maken
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Granaatappels
- 2 Groene appels
Zo maak je het
- Snijd de granaatappels doormidden en pak een grote schaal
- Houd steeds een helft bovenin de schaal en sla met een pollepel hard op de schil, totdat alle pitjes eruit zijn gevallen
- Herhaal dit met alle helften en haal wat meegekomen grote vliesjes er tussenuit
- Stop de granaatappel pitjes in de sapcentrifuge
- Was de appels, snijd in vier partjes en stop ook in de sapcentrifuge (je hoeft het klokhuis niet te verwijderen)
- Verdeel de sap over twee kleine glazen
Weet iemand waarom groene appels bij de granaatappels persen?
Kan ik thee maken van gedroogde granaatappelschillen
Ja zeker wel, de schillen van de granaatappel opdrogen in een donkere plek. Nadat het is opgedroogd, kun je er een thee van maken. Wel van te voren, alles in kleine stukje snijden. Is makkelijker met drogen en in gebruik te nemen. Drink smakelijk….
Je kunt granaatappels ook heel goed net als een sinaasappel persen op de sinaasappelpers.
Gisteren geprobeerd,heerlijk!!! Vandaag een drink ontbijt geprobeerd.Was ook lekker en makkelijk!
Harstike leuk site kwam ik toevallig tegen….
Gr.judy
Je kunt, als je helder sap wilt hebben, het sap in een kaasdoek doen (of een schone theedoek die vies mag worden), goed uitwringen en dan heb je helder sap.
Heerlijk.
Jammer dat het seizoen al weer bijna is afgelopen.
ik snij de granaat in 4 parten, dan omgekeerd boven een kom houden, met de duimen in het midden het vruchtvlees naar buiten drukken, dan kun je de sappige pitten er zo uit plukken.
heb granaatpitten en appelparten in een blender gedaan( bij gebrek aan sapcentriguge) alles in een zeef en laten uitlekken. Beetje troebel maar heerlijk
Meestal geef ik het slopen van een granaatappel halverwege op. Met de pollepel-truuk lukte het wel. Goeie tip.