Biologische wortelen met gember en rode ui
Een verrassend lekker recept met wortelen! Wortelen zijn vaak een bijgerecht en worden veelal gekookt. In dit recept is wortel het hoofdingrediënt. We wokken de wortelen met een klontje roomboter, wat ze een lekker zoete smaak geeft. We voegen vervolgens verse gember, rode ui, knoflook en feta toe en we maken het af met een dressing. Wij vinden deze combi verrukkelijk!!! Het is geïnspireerd op onze wortelsoep met gember. Toen ontdekten we al dat gember en wortel heel goed samen gaan. Dit wortelrecept is vegetarisch maar je kan er natuurlijk ook een lekker stukje vlees of vis bij serveren.
Wortelen bevatten veel bèta-caroteen, wat je lichaam omzet in vitamine A. En die vitamine is onder andere erg goed voor je ogen. Maar om nu te zeggen dat je beter kan zien na het eten van deze biologische wortelen met gember en rode ui? Ik betwijfel het ;-) Maar je hebt dan wel een heerlijke en voedzame maaltijd op!
Biologische wortelen met gember en rode ui
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr wortel - biologisch
- 30 gr gember - vers
- 1 Rode ui
- 2 tenen Knoflook
- 1 klontje Roomboter
- 100 gr Feta
- 2 el Walnootolie - gewone olijfolie kan ook
- 5 gr peterselie - vers
- 1/4 tl Gemberpoeder
- 1/4 tl Knoflookpoeder
- 1 snuf Peper
- 1 snuf Zout
Zo maak je het
- Was de wortelen, snij het kontje eraf en snij in plakjes
- Wok de wortelen met een klontje roomboter 6 minuten op hoog vuur, regelmatig omscheppen
- Snij ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook en gember fijn (wel eerst schillen)
- Voeg de gember, ui en knoflook na de 6 minuten toe aan de wortelen en bak nog 5 minuten op laag vuur
- Snij ondertussen de feta in blokjes en de peterselie fijn
- Meng de peterselie met de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
- Verdeel de wortelen over 2 borden, strooi de feta er overheen en druppel daar de dressing overheen