Burrito’s met gehakt | snel recept
Zin in een lekkere en eenvoudige avondmaaltijd? Maak dan deze burrito’s met gehakt! Het is super simpel om te maken en snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse avond. Binnen een half uurtje staat er een lekkere gezonde maaltijd op tafel.
Ik vind wraps ideaal voor snelle maaltijden: als hoofdgerecht zoals deze burrito’s met gehakt en als lunch. Je kunt er van alles op en in doen, oprollen en eten maar. Kijk maar eens op deze pagina.
In dit burrito recept voegen we kaneel, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Echt een heerlijke combi bij gehakt en tomaten! Zoet, rokerig en licht spicy. Wij zijn er dol op! Ella gelukkig ook, ze is nu 5 jaar oud en eet al een tijd met de pot mee. Nog even en dan schuift Otis ook aan voor het hoofdgerecht. Heb je een kleintje die mee eet, dan kun je de cayennepeper achterwege laten, of pas op tafel toevoegen aan je eigen wrap. Hetzelfde kun je met het zout doen.
Eet smakelijk!
Burrito’s met gehakt
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 100 gr boontjes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- olijfolie - om in te bakken
- 350 gr gehakt - biologisch
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl paprikapoeder - zoet, gerookt
- 1/4 tl cayennepeper
- 350 gr passata
- peterselie - vers
- 4 volkoren wraps
- 100 gr jonge kaas - geraspt
Zo maak je het
- Dop de boontjes en kook ze in 6-8 minuten beetgaar
- Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn
- Fruit de ui in een scheutje olijfolie, voeg de paprika toe en bak enkele minuten mee
- Voeg nu het gehakt, de knoflook en de overige gedroogde kruiden toe, bak het gehakt gaar
- Giet de bonen af en voeg ze toe aan het gerecht, doe de passata er direct bij en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken, voeg eventueel een snufje zout toe
- Snijd intussen de verse peterselie fijn
- Verwarm de wraps eventueel even in een koekenpan, serveer ze het het gehaktmengsel, de peterselie en de geraspte kaas
Verrukkelijk! Vooral zo’n beetje kaneel vind ik zó lekker! Ik hoef jullie gerechten eigenlijk nooit te proeven, ze zijn altijd goed. Ga zo door!