Burrito’s met oesterzwammen en groene asperges
Deze burrito’s zijn super smaakvol en zitten lekker vol met groente! Een makkelijke en lekkere avondmaaltijd die iedere dag kan.
De oesterzwammen worden extra lekker door ze te bakken met een beetje olie Ć©n sojasaus en zorgen voor de nodige eiwitten.
Nieuwtje: we gaan een nieuw kookboek schrijven!
Ik heb een leuk nieuwtje voor jullie. We hebben onlangs een heel leuk gesprek gehad met de uitgever en …. we gaan weer een boek maken!
Na ons laatste boek 50x lunchen zonder brood was het even stil op boekengebied. Op ons verzoek. Het was namelijk iets tƩ veel allemaal. Door een mega verbouwing die meer dan een jaar heeft geduurd. En ondanks dat het nu niet ineens heel rustig is, is er wel meer rust in de tent. En het begon te kriebelen. Het maken van boeken vind ik ontzettend leuk om te doen.
En het is ook wel heel erg leuk om te vertellen dat ons eerste boek, Het Groene Smoothie Boek, alweer een 12e druk krijgt! Ongelofelijk leuk om te zien. Iedere week, als Sven een dag met Ella thuis is, maakt hij samen met haar een groene monster smoothie. Een vast gegeven op hun dag samen en ik krijg dan standaard een leuke foto van die twee opgestuurd! (En de laatste tijd krijg ik een groene smoothie bezorgd in ons kantoor in huis, nu thuis werken de norm is)
50x avondeten zonder vlees
Dus ja, we gaan het gewoon doen! Het wordt een boek met hoofdgerechten zonder vlees. 50x avondeten zonder vlees, wordt de titel waarschijnlijk. Dus nu is mijn vraag aan jullie: wat voor recept zou jij graag terugzien in dit boek? Of wat voor ingrediƫnt vind jij erg lekker en mag vooral niet ontbreken in dit boek? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.
Deze burrito’s heb ik bedacht met het boek in mijn achterhoofd. Dit is een soort recept dat je zou kunnen vinden in dit boek. Met de nadruk op zou kunnen. Want we gaan 50 compleet nieuwe gerechten ontwikkelen voor dit nieuwe boek. Ik heb er zin in!
Burrito’s met oesterzwammen en groene asperges
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 350 gr groene asperges
- 300 gr oesterzwammen
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl soto kruidenmix
- 1 avocado - rijpe
- 1 limoen
- 4 gr koriander - vers
- 4 volkoren wraps
Zo maak je het
- snijd de paprika's in reepjes, de rode ui in halve ringen en de oesterzwammen grof
- snijd de onderkant van de asperges en snijd ze in drie gelijke stukken
- bak de oesterzwammen zo'n 5 minuten in de sojasaus en olie, zet ze apart
- bak de paprika, de asperges en de rode ui met de soto kruiden in het vocht van de oesterzwammen, totdat de groenten gaar zijn
- snijd intussen de koriander fijn en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes, besprenkel met limoensap om verkleuren tegen te gaan
- beleg de volkoren wraps met de groenten, gebakken oesterzwammen, avocado en de gesneden koriander