Afgelopen maart gebruikte ik voor het eerste de spirelli voor groentepasta van courgette. Ik heb de spirelli en de courgette en weer bijgehaald voor een tweede variant: courgette pasta met champignons en avocadosaus. Die avocadosaus is de kanjer van dit courgette pasta recept, het doet denken aan een romige carbonara saus die normaal gesproken wordt gemaakt van spek, kaas en ui. Dat kan voedzamer! 

Het is natuurlijk geen echte carbonara saus, want we gebruiken geen spek en ook geen kaas. Wat gaat er dan wel in deze courgette pasta saus: avocado (voor de romige structuur), limoen, pijnboompitten, verse munt, knoflook, olijfolie en een beetje zeezout. En de pasta, die is natuurlijk met de spirelli gemaakt van een courgette. Groentepasta dus! Daarnaast voegen we 200 gram kastanje champignons en 150 gram cherry tomaten toe. Wij vinden dit een heerlijk recept, bomvol groente. We hebben nu twee keer courgette gebruikt als ingrediënt voor groentepasta, maar we willen nog andere groenten uitproberen. Welke groente gebruik jij wel eens?

pasta van courgette

Mocht je je afvragen wat een spirelli is; hier kun je hem bekijken.

 

Courgette pasta met champignons en avocadosaus

10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Courgette
  • 150 gr Cherrytomaatjes
  • 200 gr Kastanje champignons
  • 1 Avocado
  • 1/2 limoen - voor het sap
  • 50 gr Pijnboompitten
  • 5 blaadjes munt - vers
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 teen Knoflook
  • 1 snuf Zeezout
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de courgette in spaghetti sliertjes
  • Snijd de champignons in plakken en de cherry tomaatjes doormidden
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen
  • Doe het vruchtvlees samen met de limoensap, pijnboompitten, munt, olijfolie, knoflook en het zeezout in een keukenmachine en vermaal dit tot een saus
  • Smelt een beetje roomboter in een pan en bak de champignons 3 minuten, voeg daarna de tomaatjes toe en bak ze 2 minuten mee
  • Blancheer ondertussen de courgette slierten kort
  • Giet de courgette slierten af, schep de saus er doorheen en voeg de champignons en de tomaatjes eraan toe
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer